Om Jönköping Energi

Om Jönköping Energi

Vi levererar el, värme, kyla och stadsnät till 57 000 kunder. Vi ser till att du kan brygga en kopp kaffe, streama senaste filmen och att lyktstolparna visar vägen under mörka höstpromenader. Det är enkelt att vara kund hos oss, vi finns nära dig och bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är stolta över att arbeta med energi- och klimatfrågor, och är tillsammans med dig som kund en god kraft för Jönköping.

EN GOD KRAFT FÖR ETT GOTT SAMHÄLLE

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Vi vill bidra till att driva regionens utveckling. Det gör vi genom att erbjuda hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Hos oss ska det vara enkelt att vara kund. Vi finns nära, och tillsammans med våra kunder bidrar vi till ett hållbart samhälle. Idag förser vi 57 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla och stadsnät. Vi omsätter 1,3 miljarder kronor per år och har 300 anställda.

Jönköping Energi ägs av kommunen och vår vinst går tillbaka till dig, som bor i Jönköping, i form av investeringar i koncernen, kommunen och genom ett starkt lokalt engagemang.

Koncernen Jönköping Energi

Jönköping Energi ägs av Jönköpings kommun och är en koncern som omfattar fyra bolag. Koncernen har en politiskt tillsatt koncernstyrelse och en gemensam vd samt företagsledning.

Vi jobbar för ett hållbart Jönköping

Vi har en samhällsviktig funktion, att förse våra kunder med el, fjärrvärme och stadsnät i vardagen och att utveckla nya smarta lösningar som tar oss in i framtiden. Vi finns nära våra kunder och tillsammans med dem vill vi bidra till ett hållbart samhälle.

För leverantörer och blivande leverantörer

För oss är det viktigt att skapa långsiktiga och hållbara relationer med våra leverantörer. Vi vill ha nära samarbeten där vi kan utvecklas tillsammans. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa förutsättningar för strategiska, systematiska och hållbara inköp.

Jönköping Energi som arbetsplats

För oss är det viktigt att medarbetarna trivs och känner sig uppskattade. Vi vill vara en nära, enkel och hållbar arbetsgivare med både medarbetarna och organisationens utveckling i fokus. Vi strävar efter att ha en organisationskultur som präglas av nyfikenhet, öppenhet, samarbete, utvecklande förhållningssätt och ägandeskap.

Sponsring

Genom vårt lokala engagemang vill vi skapa goda relationer till såväl kunder och vår övriga omgivning som till våra medarbetare.

Guidad tur på Kraftvärmeverket Torsvik

På våra studiebesök berättar vi om hur vi genom förbränning av avfall och biobränsle gör värme och el till Jönköping.

Blixten Magasin

Sedan 2019 har Blixten Magasin skickas ut till alla våra kunder. Även våra företagskunder får en företagsversion av Blixten Magasin. Här kan du ta del av senaste numret av Blixten Magasin. Med Blixten Magasin vill vi inspirera, tipsa och ge inblick i Jönköping Energis verksamhet.

Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.