Våra produkter inom fjärrvärme för småhus

 • Fjärrvärme nyanslutning

  Visa
 • Ny fjärrvärmecentral

  Visa

EN HÅLLBAR VÄRMELÖSNING

Fjärrvärme är en av de tjänster vi erbjuder invånare och företag i Jönköping. Varmt vatten i rör under marken, som värmer upp ditt boende, din arbetsplats och vattnet i dina kranar. För oss handlar fjärrvärme om närvaro på flera sätt. Dels för att den produceras lokalt, dels för att vi är närvarande för dig som fjärrvärmekund. Dessutom stämmer den väl överens med vår vision om att bidra till ett gott samhälle. Vi är stolta över att tillsammans med våra kunder stå för den goda kraften. Vi värmer vår stad idag och tar hänsyn till kommande generationer. Genom att hushålla med våra resurser och ta hand om vårt och andras avfall bidrar vi till Jönköpings välmående på alla sätt vi kan.

Idén bakom fjärrvärme är enkel

Varmt vatten i ett slutet kretslopp, lite som kroppens eget blodomlopp. Med kraftvärmeverket som pulserande hjärta sprider fjärrvärmenätet värme i en hel stad. Istället för att varje hushåll eller verksamhet har sin egen uppvärmning sköts det centralt och värmen sprids till alla som anslutit sig.

Vi bygger en ny fjärrvärmeledning för en växande stad

I takt med att Jönköping växer ökar efterfrågan på fjärrvärme och vi behöver öka kapaciteten i fjärrvärmenätet. Därför bygger vi en ny fjärrvärmeledning från kraftvärmeverket i Torsvik till centrala Jönköping.

Kundberättelser

 • ”Miljösmart, platseffektivt och underhållsfritt”

  I februari hoppas Anna Melin flytta in i sitt hus på Sparvgatan, Ljungarum. – Jag ville köpa ett äldre hus och renovera det på mitt sätt. Som ni ser blir det rätt mycket som ska fixas. Typ allt, skrattar hon. Renoveringen är i full gång. Och med den följde också ett nytt värmesystem. När Anna och hennes barn Olle och Emil flyttar in ska de fjärrvärmas.

 • "Underhållsfritt och tydligt"

  I det 120 kvadratmeter stora huset på Hisingstorp bor Fredrik Upåker med sambon Linda och barnen Emilia och Wilma. – Vi flyttade in i huset när det var helt nybyggt för sex år sedan. Vi tilltalades av läget nära naturen, men ändå med tydlig kontakt med stan, berättar han.

Fjärrvärme och miljö

Vår fjärrvärme är ett hållbart alternativ för uppvärmning. Jönköping Energi använder Energiföretagen Sveriges verktyg för att beräkna fjärrvärmen i Jönköpings miljöprestanda.

Frågor och svar

Fjärrvärme är i grunden väldigt enkelt och smidigt att använda. Men det kan finnas frågor eller funderingar.

Anslut dig till hållbar värme

Lämna en intresseanmälan redan idag så kommer vi ge dig ett konkurrenskraftigt erbjudande för att ansluta ditt småhus till fjärrvärme.

Värm poolen med fjärrväme

Om du redan har fjärrvärme, så är det enkelt att även ansluta poolen. Då värmer du poolen hållbart och till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Få koll på din fjärrvärme i appen

Nu har vi lanserat en app där du får koll på din förbrukning av fjärrvärme och kan ta del av klimatsmarta tips för en hållbar vardag. Du loggar enkelt in med Bank-id.