Våra produkter inom fjärrvärme för småhus

 • Fjärrvärme nyanslutning

  Fjärrvärme nyanslutning

  Visa
 • Ny fjärrvärmecentral

  Ny fjärrvärmecentral

  Visa

EN HÅLLBAR VÄRMELÖSNING

Fjärrvärme är en av de tjänster vi erbjuder invånare och företag i Jönköping. Varmt vatten i rör under marken, som värmer upp ditt boende, din arbetsplats och vattnet i dina kranar. För oss handlar fjärrvärme om närvaro på flera sätt. Dels för att den produceras lokalt, dels för att vi är närvarande för dig som fjärrvärmekund. Dessutom stämmer den väl överens med vår vision om att bidra till ett gott samhälle. Vi är stolta över att tillsammans med våra kunder stå för den goda kraften. Vi värmer vår stad idag och tar hänsyn till kommande generationer. Genom att hushålla med våra resurser och ta hand om vårt och andras avfall bidrar vi till Jönköpings välmående på alla sätt vi kan.

Idén bakom fjärrvärme är enkel

Varmt vatten i ett slutet kretslopp, lite som kroppens eget blodomlopp. Med kraftvärmeverket som pulserande hjärta sprider fjärrvärmenätet värme i en hel stad. Istället för att varje hushåll eller verksamhet har sin egen uppvärmning sköts det centralt och värmen sprids till alla som anslutit sig.

Kundberättelser

 • ”Miljösmart, platseffektivt och underhållsfritt”

  I februari hoppas Anna Melin flytta in i sitt hus på Sparvgatan, Ljungarum. – Jag ville köpa ett äldre hus och renovera det på mitt sätt. Som ni ser blir det rätt mycket som ska fixas. Typ allt, skrattar hon. Renoveringen är i full gång. Och med den följde också ett nytt värmesystem. När Anna och hennes barn Olle och Emil flyttar in ska de fjärrvärmas.

 • "Underhållsfritt och tydligt"

  I det 120 kvadratmeter stora huset på Hisingstorp bor Fredrik Upåker med sambon Linda och barnen Emilia och Wilma. – Vi flyttade in i huset när det var helt nybyggt för sex år sedan. Vi tilltalades av läget nära naturen, men ändå med tydlig kontakt med stan, berättar han.

 • Ansluter sitt hus till fjärrvärme

  I Bankeryd bor Anders Blomqvist med sambo. Anders står i sin trädgård och ser med glädje på när Jönköping Energi installerar fjärrvärme i hans hus.

Få koll på din fjärrvärme i appen

Täta fönster, serva element och sätt rätt temperatur inomhus. Få fler smarta energispartips och koll på din förbrukning av fjärrvärme i vår app. Du loggar enkelt in med Bank-id.

Värm poolen med fjärrväme

Om du redan har fjärrvärme, så är det enkelt att även ansluta poolen. Då värmer du poolen hållbart och till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kan du få fjärrvärme?

Fjärrvärme finns i stora delar av Jönköping, Huskvarna och Gränna tätort. Att ansluta sig är smidigt och prisvärt. Kolla var det finns fjärrvärme.

Fjärrvärme tål att jämföras

Det kan vara svårt att överblicka alla kostnader för olika uppvärmningsformer. Få en överblick med hjälp av vår "Fjärrkontroll". Du ser vad fjärrvärme kostar för just ditt hus och jämföra denna med kostnaden för några alternativa uppvärmningsformer.