• Fiber tätbebyggt område

  Fiber tätbebyggt område

  Visa
 • Fiber landsbygd

  Fiber landsbygd

  Visa

Fibernätet som för oss samman

En videochatt med mormor, ett meddelande i familjegruppen eller en jobbdag hemifrån. Det finns många anledningar till att vi vill hålla oss uppkopplade. För att du ska kunna surfa snabbt och hålla kontakten med dina nära erbjuder vi fiber genom Jönköping Stadsnät Wetternet. Vi ansvarar för fiberkabeln fram till din bostad och i det öppna stadsnätet kan du sedan välja den tjänsteleverantör av internet, tv, telefoni och servicetjänster som passar dig.

Alla kan få fiber

Sedan 2015 har vi byggt ut nätet så att alla kan få fiber i Jönköpings kommun. Det har varit en av våra mest omfattande byggprojekt någonsin, unik i Jönköping Energis historia. Nu är vi klara med utbyggnaden med några justeringar kvar – före de nationella målen. Vi klarar både Regeringens bredbandsstrategi och kommunens bredbandsmål, 100 % av hushållen, både inom tätort och landsbygd, har fått frågan om anslutning och kan få det.

Här är tjänsteleverantörerna du kan välja

Med fiber till ditt hus öppnar sig en värld av stabila tjänster för internet, tv, telefoni och smarta tjänster.

Sverigetopp i fiberutbyggnaden

Jönköpings kommun är topp fyra, med 99,81 procent, när det kommer till andelen med tillgång till fast bredband via fiber eller i absolut närhet till fiberansluten byggnad, enligt PTS (Post- och telestyrelsen). Utbyggnaden på landsbygden har drivit på utvecklingen i kommunen där idag 100 procent av dem som önskar fiber kan få det.

Håll dig uppkopplad med stabil fiber

Vi fixar fiber fram till ditt hus. Med Jönköping Stadsnät Wetternet väljer du sedan den tjänsteleverantör av internet, tv, telefoni och servicetjänster som passar dig.

Varför fiber?

 • Fiber är ett tryggt och stabilt och val till tillgång av internet, tv och telefoni.
   
 • Med fiber kan du surfa snabbt och välja från ett brett utbud av tjänsteleverantörer.
   
 • Med låga priser för anslutning och helt nyckelfärdiga anslutningar gör vi det enkelt för dig som kund.
   
 • Vi tänker långsiktigt och arbetar för att utveckla Jönköping, bra för dig som använder vår fiber eftersom det är byggt att fungera idag, och i framtiden.

Detta får du

 • Blixtsnabbt internet på upp till 1000 Mbit/s, brett tv-utbud och telefoni allt från en och samma fiberkabel.
   
 • En framtidssäker bredbandsanslutning.
   
 • Öppet nät som ger frihet att mellan ett hundratal tjänster från många olika leverantörer, i olika prisklasser

Vi har hög redundans

Vad innebär det? Jo att alla våra viktiga kopplingspunkter har flera möjliga vägar att kommunicera med varandra. Vilket ger en trygghet i leveransen av fiber till dig. Det tydligaste exemplet är Visingsö. Det finns sjöfiberkabel både åt öster och väster.

Se om du kan ansluta

Sök på din adress för att se om du kan ansluta dig redan idag. Du kan lägga din beställning direkt med hjälp av BankID eller lämna en intresseanmälan.

Anslutning i 5 enkla steg

Vi ansluter din fastighet i fem enkla steg. Se filmen om hur.

Nyhet: Nu lanseras omsorgsportalen i Jönköping

Ny tjänsteleverantör i vårt stadsnät erbjuder smarta digitala omsorgstjänster, exempel trygghetslarm.

Jönköping kabel-tv

Kabel-tv via Jönköping stadsnät ger dig tillgång till tjänster i både digital och analog signal. Vår kabel-tv finns för både villakunder och lägenheter i flerbostadshus. 

Kabel-tv erbjuds enbart till fastigheter som redan är anslutna till Kabel-tv. För dig som inte kan få Kabel-tv, erbjuder vi vår Stadsnäts-TV eller leverantörsbunden tv.

Värnamo Energi hanterar kabel-tvn

Sedan hösten 2020 hanterar Värnamo Energi alla våra kabel-tv kunder. Har du frågor om kanaler, priser och annat kring kabel-tv hänvisar vi dig till Värnamo Energi.

Felanmälan & support

Om din anslutning inte fungerar eller om du behöver support kontaktar du din tjänsteleverantör och gör en felanmälan. Om det krävs kontaktar din tjänsteleverantör oss på Jönköping Energi för eventuell åtgärd.

Testa din anslutning

Speedtest är ett snabbt och enkelt sätt att testa bandbredden och fördröjningen för din nätverksanslutning.