Boka ett digitalt möte med oss

Vill du prata om dina energi- och kommunikationsbehov? Boka en kostnadsfri rådgivning med oss när det passar dig.

Tillsammans för att lösa den svenska elkrisen

Effektstrategin har tagits fram på initiativ av Castellum i samarbete med Jönköping Energi och fyra andra regionala elnätsbolag. Effektstrategin visar hur fastighetsägare både kan minska sin belastning på elsystemet och bidra till lösning på klimatkrisen.

Mot ny adress?

Ska du och ditt företag flytta till ny adress? Fyll i vårt flyttformulär så hjälper vi er med avtalen.

Hållbar fjärrvärme

Fjärrvärme är ett konkurrenskraftigt och hållbart värmealternativ.

Tjänster inom fjärrvärme

 • Fjärrvärme företag

  Fjärrvärme företag

  Visa
 • Fjärrvärme tillsyn

  Fjärrvärme tillsyn

  Visa
 • Fjärrvärme komfort

  Fjärrvärme komfort

  Visa
 • Fjärrvärme komplett

  Fjärrvärme komplett

  Visa

Håll företaget uppkopplat med fiber

Chatt med kollegorna eller videomöte med någon på andra sidan jordklotet? För att verksamheten ska rulla behövs ett stabilt, snabbt och säkert fibernät.

Så har andra investerat i solceller

 • Solceller och batterilagring bidrar till grön mötesplats

  Med cirka 800 solceller på en 1 300 kvadratmeter stor takyta är solcellsanläggningen som nyligen monterades på Elmia den största som Jönköping Energi installerat. Ändå är det två kylskåpsstora batterier som är den största nyheten: – Det är helt unikt. Den första anläggningen i kommunen med batterier som gör det möjligt att lagra billig el och nyttja den när det är dyrare att köpa, säger Åke Nyström, kundansvarig på Jönköping Energi.

 • Solenergi till bostadsrättförening med miljötänk

  Granne till östra torget i centrala Jönköping ligger bostadsrättsföreningen Dolken. Här har de boende ett stort miljötänk och investerat i fastigheternas energiförsörjning med 187 solcellspaneler.

 • Carlfors bruk satsar på solcellspark

  När bruksmiljön söder om Huskvarna växte fram från slutet av 1600-talet var tillgången på vattenkraft från Huskvarnaån avgörande. Än idag är kraftstationen betydande för Carlfors Bruk. Innan sommaren kompletteras den dessutom med en av Sveriges första solcells-parker som finansieras av ett privat företag. –Totalt 2 050 paneler som monteras på fundament på fältet intill vår fabrik. Kapaciteten motsvarar årsförbrukningen i 120 villor. Det har alltid varit viktigt för oss att producera så hållbart som möjligt, säger Joakim Björklund, vd på Carlfors Bruk.

Elbilsladdning för företag

Erbjud anställda, kunder och besökare att ladda elbilen vid ditt företag.

Laddning till dina boende och hyresgäster

Som fastighetsägare har du stor chans att påverka och bidra till en ökad hållbarhet genom att erbjuda dina boende och hyresgäster laddning.

Tjänster inom fordonsladdning

 • Elbilsladdning

  Elbilsladdning

  Visa
 • Laddning för tunga fordon – intresseförfrågan
 • Mer Ahead

  Mer Ahead

  Visa
 • Mer Around

  Mer Around

  Visa

Kundcase

Våra kunder finns i hela Jönköpings kommun och bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan du inspireras och lära känna några av dem.