Hållbar fjärrvärme

Fjärrvärme är ett konkurrenskraftigt och hållbart värmealternativ.

Tillsammans för att lösa den svenska elkrisen

Effektstrategin har tagits fram på initiativ av Castellum i samarbete med Jönköping Energi och fyra andra regionala elnätsbolag. Effektstrategin visar hur fastighetsägare både kan minska sin belastning på elsystemet och bidra till lösning på klimatkrisen.

Håll företaget uppkopplat med fiber

Chatt med kollegorna eller videomöte med någon på andra sidan jordklotet? För att verksamheten ska rulla behövs ett stabilt, snabbt och säkert fibernät.

Solen tar bättre än du tror i Jönköping

Investera i framtiden med solceller till ditt företag!

Så har andra investerat i solceller

 • Solceller och batterilagring bidrar till grön mötesplats

  Med cirka 800 solceller på en 1 300 kvadratmeter stor takyta är solcellsanläggningen som nyligen monterades på Elmia den största som Jönköping Energi installerat. Ändå är det två kylskåpsstora batterier som är den största nyheten: – Det är helt unikt. Den första anläggningen i kommunen med batterier som gör det möjligt att lagra billig el och nyttja den när det är dyrare att köpa, säger Åke Nyström, kundansvarig på Jönköping Energi.

 • Solenergi till bostadsrättförening med miljötänk

  Granne till östra torget i centrala Jönköping ligger bostadsrättsföreningen Dolken. Här har de boende ett stort miljötänk och investerat i fastigheternas energiförsörjning med 187 solcellspaneler.

 • Carlfors bruk satsar på solcellspark

  När bruksmiljön söder om Huskvarna växte fram från slutet av 1600-talet var tillgången på vattenkraft från Huskvarnaån avgörande. Än idag är kraftstationen betydande för Carlfors Bruk. Innan sommaren kompletteras den dessutom med en av Sveriges första solcells-parker som finansieras av ett privat företag. –Totalt 2 050 paneler som monteras på fundament på fältet intill vår fabrik. Kapaciteten motsvarar årsförbrukningen i 120 villor. Det har alltid varit viktigt för oss att producera så hållbart som möjligt, säger Joakim Björklund, vd på Carlfors Bruk.

Elbilsladdning för företag

Erbjud anställda, kunder och besökare att ladda elbilen vid ditt företag.

Laddning till dina boende och hyresgäster

Som fastighetsägare har du stor chans att påverka och bidra till en ökad hållbarhet genom att erbjuda dina boende och hyresgäster laddning.

Tjänster inom fordonsladdning

 • Elbilsladdning

  Visa
 • Mer Flexible

  Visa
 • Mer Around

  Visa
 • Mer Ahead

  Visa

Kundcase

Våra kunder finns i hela Jönköpings kommun och bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan du inspireras och lära känna några av dem.

Personlig kontakt

Vi på Företagsrelationer hjälper dig anpassa tjänsterna för din verksamhet!