Anmäla flytt

När du ska flytta är det viktigt att du säger upp dina avtal hos oss, det gäller bland annat elnätsavtal, fjärrvärme och fiberanslutning. Det är också viktigt att du tecknar ett nytt elnätsavtal till din nya adress. Detta gäller även om du gjort en adressändring eller ändrat folkbokföringsadress. Det är viktigt att du anmäler din flytt till oss senast 5 dagar innan ditt aktuella flyttdatum.

Flyttkartonger

Flytta in

När du flyttar in är det viktigt att teckna ett nytt elnätsavtal, tänk också på att teckna ett elhandelsavtal med en elhandlare. Även om du har ett elhandelsavtal på din nuvarande adress avslutas detta när du flyttar. Gör du inget aktivt val av elhandlare får du så kallat anvisat avtal som kan vara dyrare än andra avtal. Du kan även i de flesta fall flytta ditt elhandelsavtal till din nya adress. Vid inflytt till lägenhet är det bra om du har ditt lägenhetsnummer, det kan du få av din hyresvärd eller bostadsrättsföreningen. 

Flytta ut

Vid utflytt anmäler du det till din elnätsleverantör. I stora delar av Jönköpings kommun är det Jönköping Energi, är du osäker kan du alltid söka fram vem som är elnätsleverantör på www.natomraden.se. Om du flyttar från lägenhet är det bra om du har ditt lägenhetsnummer, det kan du få av din hyresvärde eller bostadsrättsföreningen. 
 

Gå till flyttanmälan privatpersoner

Gå till flyttanmälan företag