Ny spotprisvy i appen – enklare och bättre kontroll över din elanvändning

2024-06-04

Appen är uppdaterad – prognosvyn blir spotprisvy - med fokus på spotpriser! Med denna uppdatering blir det enklare än någonsin att hålla koll på dina energikostnader och planera din elanvändning för att spara både pengar och miljö.

Enkel och intuitiv översikt

För att snabbt få en klar bild av prisutvecklingen visas det lägsta, högsta och genomsnittliga spotpriset för dygnet högst upp i appen. Du kan välja att se spotpriserna som en graf eller en lista. Genom att klicka på list-ikonen uppe till höger kan du enkelt växla mellan dessa visningslägen.

Jönköping Energis app


Flexibilitet och planering

Grafen visar som standard det innevarande dygnets spotpriser, men du kan också se morgondagens priser genom att använda navigationen under grafen. För ännu bättre planering kan du välja att visa både dagens och morgondagens spotpriser samtidigt. Detta ger dig en helhetsbild och möjlighet att anpassa din elanvändning till de tider då priserna är som lägst.

Visuella indikationer

Cirkeln ovanför grafen ändrar färg beroende på om priset är högt, medel eller lågt, vilket ger en tydlig indikation på när det är mest fördelaktigt att använda el. Genom att dra markören längs grafen kan du se hur priset förändras timme för timme, och cirkeln visar då priset för den valda perioden. Detta gör det enkelt att identifiera de bästa tidpunkterna för att minska dina elkostnader.

Historiska data och genomsnitt

För att du ska få en bättre förståelse för prisutvecklingen över tid kan du också se genomsnittspriserna för de senaste 7, 30 och 90 dagarna. Detta hjälper dig att få en långsiktig bild av spotprisutvecklingen och planera din elanvändning därefter.

Jönköping Energis app

Anpassa efter dina behov

I den nya spotprisvyn kan du välja om du vill se spotpriserna med eller utan moms. Denna funktion finns längst ner på sidan och gör det möjligt för dig att anpassa visningen efter dina behov.

Med dessa förbättringar hoppas vi att du får en ännu bättre upplevelse och kontroll över din energianvändning.

Utöver den nya spotprisvyn erbjuder vår app många andra användbara funktioner. Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt för dig att vara en medveten och smart energianvändare.

Har du inte appen, ladd ner den redan idag!
Du hittar den i AppStore och GooglePlay.

Mer om appen och mina sidor.