Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Energiministern inviger ångpanna i Jönköping

  2022-05-18

  En ny biobränsleeldad ångpanna hos Arla har invigts. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltog under invigningen och fick även en guidad tur inne i pannan. Det är Jönköping Energi som har byggt den biobränsleeldade pannan bredvid mejeriet för att producera ånga till Arlas produktion av bland annat laktosfria produkter.

 • Ann Axelsson är Årets goda kraft 2021

  2022-04-30

  Priset för Årets goda kraft går till Ann Axelsson, en eldsjäl som under många år främjat idrottande för alla. Vinnaren presenterades under Jönköpingsgalan på valborgsmässoafton.

 • Vi inspekterar elledningar med helikopter 26–29 april

  2022-04-22

  På tisdag 26 april till fredag 29 april besiktigar vi våra luftledningar för högspänning med en lågflygande helikopter.

 • Värme från Jönköping till Habo genom nytt fjärrvärmesamarbete

  2022-03-29

  Jönköping Energi och Habo Energi har slutit ett 20-årigt avtal att koppla samman de båda energibolagens fjärrvärmenät. Bakom avtalet ligger flera års arbete med att undersöka möjligheterna att koppla samman näten och på så sätt få en ekonomiskt och miljömässigt fördelaktig lösning.

 • Kompensation för höga elpriser

  2022-03-01

  Riksdagen sa ja till regeringens förslag om den föreslagna kompensationen till hushåll med anledning av de höga elpriserna. Kompensationen ska hanteras av elnätsbolagen. Jönköping Energi Nät AB har som ambition att kompensera kunderna med början på fakturan som skickas ut i april.

 • Fem regionala energibolag går samman om lastbilsladdning

  2022-02-23

  Jönköping Energi har inlett samarbete med Öresundskraft, Mälarenergi, Göteborg Energi och Tekniska verken i Linköping om fortsatt utbyggnad av laddlösningar för lastbilar.

 • Ny fjärrvärmeledning ger mer värme till ett växande Jönköping

  2022-02-07

  Efter ett och ett halvt års byggnation är nu Jönköping Energis nya fjärrvärmeledning klar. Med den 12 km långa ledningen stärker vi fjärrvärmenätet, ökar kapaciteten och tryggar leveransen för befintliga och framtida kunder.

 • God beredskap under stormen Malik

  2022-02-04

  Resultatet av stormen Malik som drog fram över Jönköpingsområdet under slutet av januari resulterade i att totalt cirka 1700 hushåll påverkades i Jönköping Energis elnät. Avbrotten varierade mellan ett par minuter till 12 timmar. Medelavbrottstiden för berörda kunder var 56 min.

 • Finalister till priset Årets goda kraft 2021

  2022-02-02

  Med sitt brinnande engagemang i samhälle står Ann Axelsson, Khadra Abyan och Mikael Petersson som finalister till priset Årets goda kraft. Priset som delas ut av Jönköping Energi till den eller de som tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vem som vinner, det presenteras på Jönköpingsgalan den 30 april.