Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Rekordhöga elpriser

  2021-09-20

  Den senaste veckan har priserna på elmarknaden nått höga nivåer. I elområdet för Jönköping var timpriset på marknaden över 1,80 kr/kWh i mitten av september, vilket är väldigt högt för årstiden. Hur kan elpriset pendla från rekordlåga priser i juli 2020 och nu, 13 månader senare, vara rekordhöga? Vi reder ut vad som fått elhandelspriset att skena.

 • ​Invigning av solcellsparken hos Carlfors Bruk

  2021-08-27

  Nu är den två fotbollsplaner stora solcellsparken hos Carlfors Bruk invigd. Anläggningen är ett samarbete mellan Jönköping Energi och Carlfors Bruk och solelen ska förse bruket med förnybar energi. Totalt har 2288 paneler monterats på fundament i marken.

 • ​Pressinbjudan - Invigning av solcellspark vid Carlfors Bruk

  2021-08-25

  Media bjuds in att vara med vid invigning av en av de första solcellsparkerna i vår region, som finansieras av ett privatägt företag. Parken står vid Carlfors Bruk söder om Huskvarna. Totalt är det 2050 paneler som har monterats och ger 1,1 MW, vilket kan jämföras med vad 60 villor förbrukar under ett år.

 • Waseem, Jarl och Gustaf vinnare av #mittelskåp 2021

  2021-07-02

  Nu kan vi presentera vinnarna i årets omgång. Med flest gilla-markeringar står Waseem Youssef, Jarl Strömbom och Gustaf Syrén som vinnare. Antalet tävlingsbidrag i fototävlingen #mittelskåp har ökat för varje år.

 • Möt de tre vinnarna i tävlingen #mittelskåp 2021

  2021-07-02

  Allmänheten har därefter haft möjlighet att rösta på sin favoritbild på mittelskap.se. Här presenteras de tre vinnarna vars bidrag fick flest gilla-markeringar: Waseem Youssef, Jarl Strömbom och Gustaf Syrén

 • Nya möjligheter med sensorer i samarbetet Horisont

  2021-06-16

  Fyra energi- och stadsnätsbolag har ingått ett samarbete kring Internet of things, IoT, och tillsammans skapat varumärket Horisont.

 • Ny tjänst! Få nytta av sommarsolens strålar – året om

  2021-06-02

  Jönköping Energi utökar satsningen på solceller genom att bredda utbudet med tjänsten Lagra Sol. Tjänsten gör det möjligt för privatkunder som har solceller att spara värdet på överskottet från sommarhalvåret och få ersättning för den under vinterhalvåret, då elräkningen oftast är dyrare.

 • Utvecklingsklustret Energi blir helägare i Power2U

  2021-06-02

  ​KIC InnoEnergy SE har sålt sina aktier i Power2U till Utvecklingsklustret Energi AB, som därmed är helägare i bolaget den 26 maj.

 • Dags att rösta på din favoritbild i tävlingen Mitt elskåp

  2021-05-25

  Var med och påverka vilka bilder som ska smycka elskåpen i vår stad. Det är dags att rösta på vem som vinner årets omgång av Mitt elskåp. Du röstar genom att gilla din favoritbild på mittelskap.se