Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Ny fjärrvärmeledning mellan Jönköping och Habo är klar

  2023-11-23

  Jönköping Energi och Habo Energi har kopplat samman sina fjärrvärmenät för att trygga värmeförsörjningen för Habo i framtiden.

 • Nominera till priset Årets goda kraft 2023

  2023-11-01

  Idag öppnar nomineringsperioden för priset Årets goda kraft. Priset som för sjätte året i rad lyfter den eller de som visar ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Nu uppmanas allmänheten att skicka in nomineringar.

 • Plocka skräp med oss 16 september

  2023-09-15

  Den 16 september samarbetar vi med flera aktörer för att göra skräpplockning till en rolig och lärorik aktivitet. Då är det den officiella ”Håll Sverige rent”-dagen och Vindbron i Jönköping city blir centrum för skräptävlingar, underhållning och aktiviteter.

 • Fjärrvärmepriset höjs nästa år

  2023-09-07

  Nästa år kommer priset på fjärrvärme från Jönköping Energi att höjas med i genomsnitt 15 procent. Den främsta anledningen till höjningen är de ökade bränsle- och energipriserna i omvärlden som gör att produktionskostnaden för fjärrvärme har ökat markant. Det är framför allt biobränslepriserna som har ökat.

 • Regnets påverkan på Jönköping Energis vattenkraft

  2023-09-04

  Trots omfattande nederbörd runt om i landet under sommaren, har Jönköping Energis områden inte drabbats i någon stor utsträckning. Strategiska förberedelser med eventuella åtgärder planerades, men har inte behövt nyttjas. Under försommaren var vattennivån i sjöarna i området extremt låg på grund av de höga temperaturerna men är nu på normala nivåer.

 • Storskaligt batteri ska hjälpa till i elnätet

  2023-07-11

  Under 2024 kommer Jönköping Energi att installera ett batteri på 10 MW. Batteriets kapacitet motsvarar effektbehovet av 2000 småhus. Det kommer att bidra till att hålla balansen i elnätet men ska även kunna öka beredskapsförmågan till samhällsviktiga funktioner vid ett längre elavbrott.

 • Ansiktslyft för huvudkontoret på Rosenlund

  2023-06-08

  Nu startar renoveringen av Jönköping Energis huvudkontoret på Rosenlund. Lokalerna är från runt 1950 och har byggts på under flera omgångar genom åren. Efter många års planerade är det dags att fräscha upp lokalerna och skapa ändamålsriktiga utrymmen. Vill du besöka oss fysiskt så hittar du kundcenter på Torsvik från 26 juni.

 • Rekordökning för anslutna solcellsanläggningar

  2023-05-12

  Intresset för solceller är stort och möjligheten till att producera egen el med solceller på taket har blivit både enklare och mer ekonomiskt fördelaktigt. Enligt Svensk Solenergi har hela 23 200 nya solcellsanläggningar anslutits under årets första kvartal, en rekordökning med 160 procent jämfört med samma period förra året. I Jönköping Energis nät har 367 anläggningar anslut sig till nätet under

 • Ny funktion för smart laddning i appen

  2023-05-08

  Vår app har precis blivit så mycket bättre! En ny funktion ger förbättrad funktionalitet för smart laddning av elbil i appen. Den största skillnaden är att det kommer finnas fler boxar att välja mellan, men framför allt bilar att koppla upp sig mot.