Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Det energismarta hemmet skapar möjlighet att optimera energianvändningen

  2024-05-24

  Förmågan att styra och optimera energianvändningen har blivit mer och mer central, både för enskild individ och för samhället i stort. Energibolag likt Jönköping Energi spelar en viktig roll i att bidra med tekniska lösningar som gör det enkelt att styra energianvändningen i bostaden.

 • Effekttariffer ger möjlighet att styra elnätskostnaderna

  2024-04-30

  Jönköping Energi Nät ställer om till effekttariff 1 maj 2024. Först ut att få effekttariff blir kunder med säkring 80 A och uppåt inklusive högspänningskunder. Som steg två kommer kunder med säkring 16-63 A, förutom lägenhetskunder, att byta till effekttariff.

 • Goda resultat 2023 - men utmaningar framåt

  2024-04-11

  Jönköping Energi visar goda resultat för 2023, men trots höga siffror i bokslutet innebär förutsättningarna i omvärlden att delar i verksamheten är väldigt ansträngd. Jönköping Energis egen elproduktion gjorde toppresultat medan till exempel fjärrvärmen har stora kostnadsutmaningar.

 • Justering av elnätsavgiften från 1 maj 2024

  2024-04-08

  Från och med 1 maj kommer kunder med 16-63 A att få en justering av elnätsavgiften. Justeringen som görs 1 maj 2024 innebär en höjning för vissa kundgrupper och en sänkning för andra kundgrupper. Totalt är det för Jönköping Energi Nät en intäktsneutral förändring.

 • Besiktning av elnätet med helikopter

  2024-03-14

  Tisdag 19 mars kommer Jönköping Energi att besikta elnätet med hjälp av helikopter. Det innebär att helikopter kommer att flyga på låg höjd.

 • Flexibilitet ska hjälpa elnätet

  2024-03-08

  Jönköping Energi och övriga elnätsbolag runt om i Sverige jobbar hårt med att hitta lösningar för att undvika kapacitetsutmaningar i nätet och använda nätet på effektivast sätt. Det är en förutsättning för omställningen mot ett mer elektrifierat samhälle inom till exempel industri- och transportsektorerna.

 • Nicklas Pihlqvist är Årets goda kraft 2023

  2024-03-08

  Priset för Årets goda kraft går till Nicklas Pihlqvist, eldsjälen som startade upp Fotboll för alla. I 19 år har han med outtröttligt engagemang, glada tillrop och stöttning spridit glädje och trygghet både på och utanför planen. Vinnaren presenterades på God Morgon Jönköping på Spira, fredag den 8 mars.

 • Effekttariffer ska minska effekttopparna i elnätet

  2024-02-15

  Energibehovet i samhället ökar och för att elnätsbolagen ska klara av att leverera el behövs ett stabilt elnät. Ett sätt att använda elen på ett smartare sätt är att införa effekttariffer, så att elen räcker för alla när den behövs som mest. Målet med effekttarifferna är att fördela elförbrukningen så mycket det går över dygnet för att minska belastningen på elnätet.

 • Finalisterna till priset Årets goda kraft 2023

  2024-02-09

  Niklas Pihlqvist, Yasmin Abumadi och Göran Melin - de tre finalisterna till priset Årets goda kraft. Priset delas ut för sjätte året i rad av Jönköping Energi till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.