Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Effekttariffer ska minska effekttopparna i elnätet

  2024-02-15

  Energibehovet i samhället ökar och för att elnätsbolagen ska klara av att leverera el behövs ett stabilt elnät. Ett sätt att använda elen på ett smartare sätt är att införa effekttariffer, så att elen räcker för alla när den behövs som mest. Målet med effekttarifferna är att fördela elförbrukningen så mycket det går över dygnet för att minska belastningen på elnätet.

 • Finalisterna till priset Årets goda kraft 2023

  2024-02-09

  Niklas Pihlqvist, Yasmin Abumadi och Göran Melin - de tre finalisterna till priset Årets goda kraft. Priset delas ut för sjätte året i rad av Jönköping Energi till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

 • Styrning av laddboxar testas i Jönköping för att optimera elnätet

  2024-02-01

  Under vintern har Jönköping Energi genomfört ett pilotprojekt tillsammans med Eways där de testat styrning av laddboxar. Styrning av laddboxarna gör det möjligt att under kortare perioder begränsa laddningen när elnätet är ansträngt. Pilotprojektet ligger till grund för att kvalificera sig till Svenska Kraftnäts (SvK) stödtjänstmarknad.

 • Nystartade bolaget Gito inviger ny publik laddstation anpassad för tunga fordon

  2024-01-18

  Det nystartade bolaget Gito Heavy Charging Solutions, där Jönköping Energi är delägare, har etablerat en ny laddstation anpassad för tunga fordon i placerad i Köping. Tunga fordon behöver bli fossilfria om Sverige ska nå klimatmålen senast 2045. Samarbetet syftar till att främja elektriskt drivna lösningar inom tung trafik över hela Sverige och är ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid.

 • Nytt fjärrvärmepris för företag börjar gälla i februari

  2024-01-17

  Jönköping Energi har beslutat att införa höjning av fjärrvärmepriset för företag den 23 februari 2024. Företaget vill hålla en konstruktiv dialog med kunderna och väljer att skjuta på prishöjningen till slutet av februari i stället för årsskiftet.

 • Kallt väder kräver mer produktion av värme

  2024-01-12

  Enligt väderprognosen kommer det att bli kallare väder i vårt område under början av nästa vecka. Det innebär att vi behöver ha lokal produktion i Huskvarna för att säkra värme och varmvatten till alla kunder i området.

 • Information om fjärrvärmepriset till våra kunder

  2023-12-28

  Med anledning av uttalanden från Fastighetsägarna om att Jönköping Energis information om höjt fjärrvärmepris för 2024 inte gjorts på rätt sätt, vill vi förtydliga att vi inte delar Fastighetsägarnas syn. Information om fjärrvärmepriserna skickats ut till kunderna i god tid innan höjningen ska träda i kraft och enligt våra åtaganden i fjärrvärmelagen och Prisdialogen.

 • Ny fjärrvärmeledning mellan Jönköping och Habo är klar

  2023-11-23

  Jönköping Energi och Habo Energi har kopplat samman sina fjärrvärmenät för att trygga värmeförsörjningen för Habo i framtiden.

 • Nominera till priset Årets goda kraft 2023

  2023-11-01

  Idag öppnar nomineringsperioden för priset Årets goda kraft. Priset som för sjätte året i rad lyfter den eller de som visar ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Nu uppmanas allmänheten att skicka in nomineringar.