Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Finalister till priset Årets goda kraft 2022

  2023-02-09

  Med sitt brinnande engagemang i samhället står Michaela Andersson, Birger Lundell och Änglar mot cancer med Petra Stenqvist, Lisa Liv och Charlotte Persson som finalister till priset Årets goda kraft. Priset delas ut av Jönköping Energi till den eller de som tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vem som vinner, det presenteras på Jönköpingsgalan den 25 mars.

 • Flygbilder ska upptäcka fjärrvärmeläckor

  2023-02-06

  Jönköping Energi planerar att genomföra flygningar över Jönköping med omnejd. Flygplanet kommer att ta flygbilder med värmekamera över vårt fjärrvärmenät för att upptäcka eventuella läckor. Exakta datum är inte satta då vädret styr.

 • Länets största energibolag visar på stabil ekonomi

  2023-01-31

  Jönköping Energi, som är ett av de bolag som ägs av Jönköpings kommun, har gjort vinst med 251 miljoner kronor. Det är elproduktionen, från lokalproducerad kraftvärme, vattenkraft och vindkraft, som står för den största vinsten.

 • Tosito och Jönköping Energi i samarbete vid framtagning av smart system för energiuppföljning

  2023-01-17

  Tillsammans med fastighetsbolaget TOSITO har Jönköping Energi arbetat fram en smart energilösning som innebär att Tosito inte längre behöver åka ut och läsa av alla sina anläggningar manuellt då anläggningarna nu är kopplade direkt till Tositos egna energiuppföljningssystem. Lösningen resulterar i en tjänst av säkrare data, tidsbesparing och en förbättring ur hållbarhetsperspektivet.

 • EFFEKTHÖJNING I BIOBRÄNSLEPANNAN PÅ TORSVIK

  2022-12-14

  Nu höjer vi effekten i vår biobränsleeldade panna på Torsvik. Vi har fått tillstånd av Mark- och Miljödomstolen att öka vår kapacitet med hela 25 procent. Vilket innebär att vi kan producera 4MW mer el och 25MW mer fjärrvärme.

 • Tre energibolag samarbetar för att elektrifiera tunga transporter snabbare

  2022-12-13

  Tunga transporter behöver bli fossilfria om Sverige ska nå sina klimatmål senast 2045. Elektrifieringen går för långsamt och därför går nu tre stora energibolag tillsammans och bildar Gito Heavy Charging Solutions AB. Målet är att skapa en ledande nationell aktör för laddning av tunga fordon med fokus på depå- och destinationsladdning.

 • Höjt elnätspris 2023

  2022-12-01

  Från 1 januari 2023 kommer Jönköping Energi Nät att höja elnätsavgiften med i snitt 18 procent. Anledningen till den stora ökningen är framför allt för att täcka avgifterna till Vattenfall som äger regionnätet, men också på grund av höjda elpriser som påverkar kostnaderna för elnätsförluster.

 • Nominera till priset Årets goda kraft 2022

  2022-11-01

 • Höjda elnätspriser för kunder hos Jönköping Energi

  2022-10-26

  Från 1 januari 2023 kommer Vattenfall att höja sina avgifter för elöverföring från regionnätet till lokalnätet med 68 procent. Vattenfalls motivering till höjning beror på höga elpriser, vilket påverkar deras kostnader för elnätsförluster och kostnader för abonnemang mot Svenska kraftnät. -Höjningen kom som en chock för oss som driver elnät på lokalnivå, säger Inger Niss, ansvarsområdeschef för el