Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Fördelningsstation kommer säkerställa kapacitet i elnätet på industriområde

  2022-08-08

  I takt med att nya kunder med nya behov tillkommer behöver elnätet byggas ut, till exempel ser elnätsbolaget Jönköping Energi Nät att det finns stor efterfrågan på södra Stigamo där en fördelningsstation är planerad att byggas. Fördelningsstationen kommer säkerställa kapacitet i hela södra delen av företagets elnätsområde, där södra Stigamo ligger. En investering värd närmare 75 mkr.

 • Solel Komplett – investeringsfria solceller för fastighetsägare

  2022-06-22

  Nu utökar Jönköping Energi sin satsning på solceller genom att bredda utbudet med tjänsten Solel Komplett. Tjänsten gör det möjligt för fastighetsägare och företag att få solceller på taket utan att stå för investeringskostnaden.

 • Start för årets omgång av fototävlingen #mittelskåp

  2022-05-30

  Nu är det dags för den uppskattade fototävlingen #mittelskåp. Årets omgång startar, 30 maj och pågår över sommaren, fram till den 14 augusti. #mittelskåp är tävlingen där allmänheten har möjlighet att tävla om att få sin bild på ett elskåp.

 • Energiministern inviger ångpanna i Jönköping

  2022-05-18

  En ny biobränsleeldad ångpanna hos Arla har invigts. Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar deltog under invigningen och fick även en guidad tur inne i pannan. Det är Jönköping Energi som har byggt den biobränsleeldade pannan bredvid mejeriet för att producera ånga till Arlas produktion av bland annat laktosfria produkter.

 • Ann Axelsson är Årets goda kraft 2021

  2022-04-30

  Priset för Årets goda kraft går till Ann Axelsson, en eldsjäl som under många år främjat idrottande för alla. Vinnaren presenterades under Jönköpingsgalan på valborgsmässoafton.

 • Vi inspekterar elledningar med helikopter 26–29 april

  2022-04-22

  På tisdag 26 april till fredag 29 april besiktigar vi våra luftledningar för högspänning med en lågflygande helikopter.

 • Värme från Jönköping till Habo genom nytt fjärrvärmesamarbete

  2022-03-29

  Jönköping Energi och Habo Energi har slutit ett 20-årigt avtal att koppla samman de båda energibolagens fjärrvärmenät. Bakom avtalet ligger flera års arbete med att undersöka möjligheterna att koppla samman näten och på så sätt få en ekonomiskt och miljömässigt fördelaktig lösning.

 • Kompensation för höga elpriser

  2022-03-01

  Riksdagen sa ja till regeringens förslag om den föreslagna kompensationen till hushåll med anledning av de höga elpriserna. Kompensationen ska hanteras av elnätsbolagen. Jönköping Energi Nät AB har som ambition att kompensera kunderna med början på fakturan som skickas ut i april.

 • Fem regionala energibolag går samman om lastbilsladdning

  2022-02-23

  Jönköping Energi har inlett samarbete med Öresundskraft, Mälarenergi, Göteborg Energi och Tekniska verken i Linköping om fortsatt utbyggnad av laddlösningar för lastbilar.