Nyheter

Här listas alla våra nyheter och pressmeddelanden.

För pressbilder och presskontakter besök gärna vårt nyhetsrum. Där kan du även välja att prenumerera på våra nyheter via e-post.  Gå till Jönköping Energis nyhetsrum på Mynewsdesk.

 • Flexlösning med fjärrvärme ska bidra till energieffektivisering

  2024-06-26

  I ett nytt affärsutvecklingsprojekt avser Jönköping Energi tillsammans med kund testa sätt att reglera och optimera fjärrvärmesystemet i en flerfamiljsbostad. Projektet syftar till att utforska nya tjänster inom effektstyrning av fjärrvärmenätet, utan att det ska påverka inomhusklimatet.

 • Ny spotprisvy i appen – enklare och bättre kontroll över din elanvändning

  2024-06-04

  Jönköping Energis app är uppdaterad – prognosvyn blir spotprisvy - med fokus på spotpriser! Med denna uppdatering blir det enklare än någonsin att hålla koll på dina energikostnader och planera din elanvändning för att spara både pengar och miljö.

 • Startskott för mer förnybar el till Huskvarna

  2024-05-30

  Jönköping Energi har under flera år förberett för att kunna ta emot produktion från en ny vindkraftpark i Lyckås som ligger i närheten av Kaxholmen. Det är Lyckås Vindkraft som bygger parken, E.ON som tar emot produktionen och som i sin tur anlitar Jönköping Energi Nät för att få ut produktionen i nätet.

 • Det energismarta hemmet skapar möjlighet att optimera energianvändningen

  2024-05-24

  Förmågan att styra och optimera energianvändningen har blivit mer och mer central, både för enskild individ och för samhället i stort. Energibolag likt Jönköping Energi spelar en viktig roll i att bidra med tekniska lösningar som gör det enkelt att styra energianvändningen i bostaden.

 • Effekttariffer ger möjlighet att styra elnätskostnaderna

  2024-04-30

  Jönköping Energi Nät ställer om till effekttariff 1 maj 2024. Först ut att få effekttariff blir kunder med säkring 80 A och uppåt inklusive högspänningskunder. Som steg två kommer kunder med säkring 16-63 A, förutom lägenhetskunder, att byta till effekttariff.

 • Goda resultat 2023 - men utmaningar framåt

  2024-04-11

  Jönköping Energi visar goda resultat för 2023, men trots höga siffror i bokslutet innebär förutsättningarna i omvärlden att delar i verksamheten är väldigt ansträngd. Jönköping Energis egen elproduktion gjorde toppresultat medan till exempel fjärrvärmen har stora kostnadsutmaningar.

 • Justering av elnätsavgiften från 1 maj 2024

  2024-04-08

  Från och med 1 maj kommer kunder med 16-63 A att få en justering av elnätsavgiften. Justeringen som görs 1 maj 2024 innebär en höjning för vissa kundgrupper och en sänkning för andra kundgrupper. Totalt är det för Jönköping Energi Nät en intäktsneutral förändring.

 • Besiktning av elnätet med helikopter

  2024-03-14

  Tisdag 19 mars kommer Jönköping Energi att besikta elnätet med hjälp av helikopter. Det innebär att helikopter kommer att flyga på låg höjd.

 • Flexibilitet ska hjälpa elnätet

  2024-03-08

  Jönköping Energi och övriga elnätsbolag runt om i Sverige jobbar hårt med att hitta lösningar för att undvika kapacitetsutmaningar i nätet och använda nätet på effektivast sätt. Det är en förutsättning för omställningen mot ett mer elektrifierat samhälle inom till exempel industri- och transportsektorerna.