Nicklas Pihlqvist är Årets goda kraft 2023

2024-03-08

Priset för Årets goda kraft går till Nicklas Pihlqvist, eldsjälen som startade upp Fotboll för alla. I 19 år har han med outtröttligt engagemang, glada tillrop och stöttning spridit glädje och trygghet både på och utanför planen. Vinnaren presenterades på God Morgon Jönköping på Spira, fredag den 8 mars.

För sjätte året i rad delar Jönköping Energi ut priset Årets god kraft till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Under fredagsmorgonen den 8 mars deltog 180 personer på Jönköpings kommuns nätverksträff ”God Morgon Jönköping” på Spira. där Fridolf Eskilsson, vd på Jönköping Energi delade ut priset till vinnaren.

Motiveringen löd:
Med sitt outtröttliga engagemang har denna person inte bara skapat en plattform för rörelsefrihet utan personen har byggt en gemenskap där varje individ känner sig värdefull och inkluderad.

Under de senaste 19 åren har hen varit en outtröttlig källa till glädje, gemenskap och trygghet. Med sitt brinnande engagemang är personen en god kraft i samhället.

Under rungande applåder tog Nicklas Pihlqvist emot priset på scen.
- Jag känner mig hedrad, ödmjuk och är lite omtumlad. Jag är tacksam för de som stöttat och otroligt glad, skrattar Nicklas Pihlqvist.

Tre nominerade tävlade om priset
Under vintern var nomineringsperioden öppen för allmänheten att skicka in bidrag till utmärkelsen. En intern jury arbetade igenom bidragen som resulterade i tre finalister.

- Vi på Jönköping Energi vill bidra till ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Nicklas har under 2023 och åren innan byggt en gemenskap där varje individ känner sig värdefull och inkluderad. Med sina glada tillrop och stöttning sprider Niklas glädje och trygghet både på och utanför planen. Han är en god kraft i samhället. Vi gratulerar honom till priset, säger Linda Svensson, enhetschef Marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Mer information
Tidigare vinnare av priset Årets goda kraft är Änglar mot cancer, Ann Axelsson, eldsjäl inom, Amir Faqiri - initiativtagare till Keep Jkpg Clean, Hållbarhetsbalen och Torpa parkloppis,

Läs mer om Nicklas och priset Årets goda kraft

Kontakt för mer information:
Jönköping Energis presstelefon
036-10 82 45