Nicklas Pihlqvist är Årets goda kraft 2023

Priset för Årets goda kraft går till Nicklas Pihlqvist, eldsjälen som startade upp Fotboll för alla. I 19 år har han med outtröttligt engagemang, glada tillrop och stöttning spridit glädje och trygghet både på och utanför planen. Vinnaren presenterades på God Morgon Jönköping på Spira, fredag den 8 mars.

Nicklas Pihlqvist, vinnare av priset Årets goda kraft står slatt upp med diplom, presentkort och en bukett blommor.

Niklas Pihlqvist

För sjätte året i rad delar Jönköping Energi ut priset Årets god kraft till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Under fredagsmorgonen den 8 mars delade  Fridolf Eskilsson, vd på Jönköping Energi ut priset till vinnaren.
 

Motiveringen löd:
Med sitt outtröttliga engagemang har denna person inte bara skapat en plattform för rörelsefrihet utan personen har byggt en gemenskap där varje individ känner sig värdefull och inkluderad. Under de senaste 19 åren har hen varit en outtröttlig källa till glädje, gemenskap och trygghet. Med sitt brinnande engagemang är personen en god kraft i samhället.
 

Under rungande applåder tog Nicklas Pihlqvist emot priset på scen.
- Jag känner mig hedrad, ödmjuk och är lite omtumlad. Jag är tacksam för de som stöttat och otroligt glad, skrattar Nicklas Pihlqvist.


Läs intervju med Niklas.

Intervjuer med finalisterna

Niklas Pihlqvist tävlade mot Yasmin Abumadi och Göran Melin - som alla tre var finalisterna till priset Årets goda kraft 2023. Läs mer om de tre finalisterna.

TIDIGARE VINNARE

2022 års vinnare: Änglar mot cancer

Vännerna Petra, Lisa och Charlotte sprider energi till människor i kampen mot cancer. Genom sitt engagemang och ideella arbete är de goda krafter i samhället. Änglar mot cancer är ett initiativ där grundarna tillverkar smycken som säljs i lokala butiker och marknader. Försäljningen av smyckena går oavkortat till olika cancerfonder. Med mottot - Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Bidrar de till att sprida kunskap, erfarenhet och kämparanda mot sjukdomen.

2021 års vinnare: Ann Axelssson

Priset för Årets goda kraft går Ann Axelssson, en outtröttlig eldsjäl som under många år investerat sin själ och glädje som ideell idrottsledare. Hon har dessutom engagerat sig i Jönköpings Friidrottskrets, Jönköpings Idrottsallians samt Hovslätts IK:s styrelse och sektion. Med hennes ledarstil skapar hon gemenskap genom att bjuda in, inkludera och främja idrottande för alla. Ann gör det där lilla extra för att göra stor skillnad!

2020 års vinnare: Amir Faqiri och Keep-jkpg-clean

Priset för Årets goda kraft går till Amir Faqiri och Keep-jkpg-clean. Amir Faqiri kämpar för att göra Jönköping helt fritt från skräp. Genom sitt initiativ Keep-jkpg-clean bidrar Amir till ett renare och finare Jönköping. Han arbetar aktivt med att sprida kunskap om hur vi kan utveckla en hållbar stad och är en inspirerande och god förebild, nu och för kommande generationer.

2019 års vinnare: Alice Perlerot och Alissar Rajha, Hållbarhetsbalen

Priset för Årets goda kraft går till Hållbarhetsbalen, ett initiativ som alternativ till den traditionella studentbalen. Priset delades ut av Jönköping Energis vd Fridolf Eskilsson och togs emot av Alissar Rajha under kommunens företagsträff Morgonsoffan. Initiativtagarna Alice Perlerot och Alissar Rajha uppmärksammas genom Jönköping Energis pris Årets Goda kraft. Priset brukar delas ut på Jönköpingsgalan men på grund av omständigheterna ställdes galan in.

2018 års vinnare: Torpa Parkloppis

På Jönköpingsgalan 2018 stod det klart att det var Torpa Parkloppis som kammade hem priset med motiveringen: - Genom engagemang och ideella krafter har Maria Lillieström med sina vänner, bland annat med Maria Jansson, skapat en plats för hållbarhet och lokal anknytning. Torpa Parkloppis är en dag fylld av glädje och gemenskap där Idas Park blir en plats för Jönköpingsbor att fynda, umgås, äta god mat och njuta av skön musik. Ett initiativ som satt färg på denna del av staden. Saker får nytt liv, människor tjänar en slant och allt eventuellt överskott går oavkortat till projekt som bidrar till ett bättre samhälle.

Årets goda kraft

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi för sjätte året i rad med priset – Årets goda kraft! Vinnaren kommer presenteras på God morgon Jönköping den 8 mars 2024.

Kriterier för priset

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:   
- En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
- En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
- Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
- Konkreta resultat som insatserna lett till