Finalisterna till priset Årets goda kraft 2023

2024-02-09

Låt oss presentera Niklas Pihlqvist, Yasmin Abumadi och Göran Melin - de tre finalisterna till priset Årets goda kraft. Priset delas ut för sjätte året i rad av Jönköping Energi till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vinnaren utses den 8 mars på God Morgon Jönköping.

Efter en öppen nomineringsprocess under vintern 2023 har Jönköping Energis jury utsett tre finalister till priset, drivkraften bakom fotboll för alla, en inspirerande ungdomsledare och tryggheten i en orolig värld.

- Det är med glädje vi presenterar finalisterna till priset Årets goda kraft. Det är tre personer som alla med sitt brinnande engagemang sprider värme, trygghet och energi under 2023, säger Linda Svensson, enhetschef marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Finalisterna är:
Niklas Pihlqvist
Niklas Pihlqvist är eldsjälen som startat upp HFFs Fotboll för alla. I 19 år har han med outtröttligt engagemang varit den drivande kraften bakom Fotboll för alla, ett initiativ som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariation. Med sina glada tillrop och stöttning sprider Niklas glädje och trygghet både på och utanför planen.

Yasmin Abumadi
Yasmin Abumadi brinner för att göra skillnad för barn och ungdomar. Genom sitt engagemang i Underground, en fritidsgård skapad för att erbjuda ungdomar en trygg plats att vistas på, är hon en förebild. Hon tar ansvar och tvekar inte att hjälpa till och driva olika aktiviteter. Hennes sätt att vara skapar engagemang och glädje. Yasmin är ett utmärkt exempel på att vara att vara en god kraft i samhället.

Göran Melin,
Med sin trygghetsskapande närvaro skapar Göran Melins lugn i en värld av oro. Görans starka vilja att hjälpa andra genererar engagemang kring frågor, långt utanför hans yrkesroll. Genom att främja samverkan mellan människor och organisationer får människor stöttning när livet är skört, vilket gör honom till en oumbärlig aktör för att skapa en stabil och trygg kommun.

Vem som vinner utses på God Morgon Jönköping, Jönköpings kommuns nätverksträff på Spira, den 8 mars.

Om priset Årets goda kraft
För sjätte året i rad delas priset Årets goda kraft ut. Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft!

Mer information
Jönköping Energi Presstelefon 036-10 82 45.
Läs mer om priset på Årets goda kraft