Amir Faqiri är Årets goda kraft 2020 -initiativtagare till Keep-jkpg-clean

2021-02-26

Priset för Årets goda kraft går till Amir Faqiri, initiativtagare till Keep-jkpg-clean. Priset delades idag ut på Jönköpingsgalan som i år sändes digitalt. Genom Amirs arbete med att samla skräp och värna om vår närmiljö visar han ett brinnande engagemang. Han föreläser om konsekvenser av nedskräpning och ordnar skräpplockningsevent där andra kan vara med och bidra till ett renare Jönköping. Hans filosofi är att ett skräpfritt samhälle är grunden till ett hållbarhet samhälle.

För tredje året i rad delar Jönköping Energi ut priset Årets god kraft till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Motiveringen löd:
Amir Faqiri kämpar för att göra Jönköping helt fritt från skräp. Genom sitt initiativ Keep-jkpg-clean bidrar Amir till ett renare och finare Jönköping. Han arbetar aktivt med att sprida kunskap om hur vi kan utveckla en hållbar stad och är en inspirerande och god förebild, nu och för kommande generationer.

- Jag är jätteglad, det är en stor ära, säger Amir Faqiri efter prisutdelningen. Jag har alltid haft ett stort intresse för miljöfrågor. Min vilja att göra något åt det tog över och jag började plocka skräp. Jag mår bra av att få bidra till en finare stad. Men projektet Keep-jkpg-clean handlar inte bara om att plocka skräp, utan att inspirera andra och försöka ändra beteenden.

Amir Faqiri hoppas att denna utmärkelse uppmärksammar fler på att vi tillsammans kan göra något åt nedskräpningen i Jönköping.

- Vi på Jönköping Energi vill bidra till att skapa ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Amir är en sådan kraft. Hans brinnande engagemang, glädje och driv gör honom till Årets goda kraft, berättar Linda Svensson, enhetschef Marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Tre nominerade tävlade om priset
Cirka 30 nomineringar skickades in till Jönköping Energi i årets omgång. En intern jury arbetade igenom nomineringarna som resulterade i tre personer som det sedan stod emellan. Finalisterna var Eskil Laago, eldsjäl inom cykel, Lovisa Lidåker, initiativtagare till ”bjud en vårdhjälte på lunch” och Amir Faqiri, grundare av Keep-jkpg-clean. Idag utsågs Amir som vinnare.

- Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och det tycker vi är viktigt att lyfta. Amir har spridit positiv energi i vår region under 2020 och vi gratulerar honom till priset, säger Linda Svensson.

Kontakt för mer information:
Jönköping Energis presstelefon
036-10 82 45

Mer information
Tidigare vinnare av priset Årets goda kraft är Torpa parkloppis och Hållbarhetsbalen.
Läs mer om priset Årets goda kraft
Läs mer om Jönköpingsgalan