Ansiktslyft för huvudkontoret på Rosenlund

2023-06-08

Nu startar renoveringen av Jönköping Energis huvudkontoret på Rosenlund. Lokalerna är från runt 1950 och har byggts på under flera omgångar genom åren. Efter många års planerade är det dags att fräscha upp lokalerna och skapa ändamålsriktiga utrymmen. Vill du besöka oss fysiskt så hittar du kundcenter på Torsvik från 26 juni.

– Vi har både blivit fler medarbetare och utvecklat vårt sätt att jobba tillsammans. Att samarbeta är en nyckel för att lyckas och för att våra medarbetare ska få rätt förutsättningar för det krävs även att lokalerna anpassas. Byggnaden renoveras helt på insidan och får en ny, modernare planlösning, säger Jönköping Energis vd Fridolf Eskilsson.

Beslutet om att renovera den befintliga byggnaden har mejslats fram genom ett gediget arbete där flera olika möjligheter har undersökts. Till sist landade beslutet att renovera de befintliga lokalerna på Kjellbergsgatan på Rosenlund.

– Under arbetets gång har vi kikat på flera olika alternativ, till exempel flytta eller bygga helt nytt. Men efter att ha utvärderat de olika alternativen landade vi i att renovera upp vår befintliga lokal på Kjellbergsgatan. Det blev det mest kostnadseffektiva och vi är övertygade om att vi kommer att uppnå våra önskade effekter, säger Fridolf.

Under tiden som lokalerna byggs om kommer samtliga medarbetare tillfälligt vara placerade på kraftvärmeverket på Torsvik. Det är även där som Jönköping Energis kundcenter kommer att finnas.

Även kontor på Science Tower och vid Munksjöfabriken kommer att nyttjas av medarbetare under byggnationen.

Jönköping Energis verksamhet påverkas inte av byggnationen. Du som kund är välkommen att kontakta oss som vanligt, men om du önskar ett fysiskt besök är du välkommen till Kraftvärmeverket Torsvik.

Renoveringen beräknas ta cirka 1,5 år. Därefter kan Jönköping Energis runt 320 anställda flytta in i nya och inbjudande lokaler.

Kontakt
Jönkping Energis presstelefon
036-10 82 45

Mer information
Jönköping Energis kundcenter har öppet
måndag-fredag 09.30-15.00
Lunchstängt varje dag mellan 11.45-13.00


Mellan den 8 – 25 juni håller vi stängt för kundbesök på grund av flytt.
Från 26 juni hittar du Kundcenter på Kraftvärmeverket Torsvik, Gammavägen.
OBS! Under pågående renovering är lokalerna på Kjellbergsgatan stängda.