En god kraft för jämställdhet

2017-10-13

För tredje året i rad är vi med som partner till initiativet Årets unga ledande kvinna i Jönköping. Vi vill vara en god kraft för jämställdhet och arbetar både internt och externt för att få mer fokus på jämställdhet inom näringslivet.

Qraftsamling
Vi arbetar systematiskt med jämställdhet på Jönköping Energi och är med i Energiföretagens Qraftsamling som innebär att vi sätter fokus på jämställdhetsfrågorna inom vårt företag men även inom energibranschen i stort. Till exempel arbetar vi ständigt med att se över rekryteringskanaler och annonstext för att inkludera alla potentiella kandidater och vi har ett antal återkommande aktiviteter som vänder sig till vår framtida arbetskraft för att öka deras intresse för energibranschen, framför allt för att öka tjejernas intresse.

– Vårt arbete med jämställdhetsarbete internt och inom Qraftsamling ökar vår förmåga att som arbetsgivare attrahera och behålla de bästa talangerna, både kvinnor och män, säger Anna Johansson HR-specialist på Jönköping Energi.

En god kraft för jämställdhet i Jönköping
Jönköpings län har bland den lägsta andelen kvinnliga chefer i landet och detta vill vi vara med att förändra. För tredje året är vi med som stolt partner till initiativet Årets unga ledande kvinna.

– Vår vision är att vara en god kraft för ett gott samhälle och i den ser vi också att vara en god kraft för jämställdhet och därför är vi med som partner till Årets unga ledande kvinna i Jönköping säger Jessica Alaniesse Karlsson, Marknadschef Jönköping Energi.

Nominera du också

www.aretsungaledandekvinna.se kan alla fram till och med den 19 november nominera kvinnor under 35 år. Därefter påbörjas gallringsarbetet och under februari 2018 kommer en lista på ledarförebilder att publiceras. En av dessa vinner högsta pris, en inspirationsresa och en styrelseutbildning, och vinnaren koras under en prisceremoni 1 mars 2018.

Läs mer och nominera på www.aretsungaledandekvinna.se