Bättre koll på energin för RPC Superfos Mullsjö

Jönköping Energi ska genomföra en energikartläggning för RPC Superfos Mullsjö. Energikartläggningen ger svar på hur mycket energi som används per år för att driva företagets verksamhet. – Vi ser fram emot att samarbeta med Superfos Mullsjö och hjälpa dem att effektivisera sin energiförbrukning, säger Martin Brage som är projektledare på Jönköping Energi.

2016-08-25

Jönköping Energi ska genomföra en energikartläggning för RPC Superfos Mullsjö. Energikartläggningen ger svar på hur mycket energi som används per år för att driva företagets verksamhet.
– Vi ser fram emot att samarbeta med Superfos Mullsjö och hjälpa dem att effektivisera sin energiförbrukning, säger Martin Brage som är projektledare på Jönköping Energi.

Sedan 1 juni 2014 finns det en lag som säger att stora företag och verksamheter måste göra en energikartläggning vart fjärde år. Jönköping Energi erbjuder tjänsten och kommer att genomföra företagets första energikartläggning åt RPC Superfos Mullsjö. Genom kartläggningen får företaget överblick på energianvändningen och kan använda kartläggningen som en utgångspunkt i det fortsatta energiarbetet.

– Vi vill hjälpa Superfos att hitta de mest lönsamma åtgärderna för att spara så mycket energi som möjligt. Energikartläggningen kan också fungera som underlag när verksamhetsledningen ska fatta beslut om framtida investeringar, säger Martin Brage som är projektledare hos Jönköping Energi.

En energikartläggning ska ge svar på hur mycket energi som årligen tillförs och används för att driva företagets verksamhet inklusive byggnader och transporter. Den ska också visa hur energin är fördelad i olika delar av verksamheten och vilka kostnader som finns för energin.

– Det ska bli både intressant och lärorikt att med hjälp av Jönköping Energi få göra den här Energikartläggningen. Vi ser verkligen fram emot att få jobba med resultatet, säger Josef Björck, vd på RPC Superfos i Mullsjö

I slutet av året kommer energikartläggningen att vara klar och levererad till RPC Superfos Mullsjö.

Det här är RPC Superfos
RPC Superfos designar, utvecklar och tillverkar innovativa plastförpackningar. Totalt har företaget 2 300 anställda i 35 länder. I Sverige ligger huvudkontoret i Mullsjö och har cirka 175 anställda.

Kontaktperson
Martin Brage
Projektledare Jönköping Energi
Tfn: 036-10 83 49