Elnätspriser

Nätavgiften är den avgift du betalar till elnätsföretaget för att få din el hem till dig. Nätavgiften består dels av en fast del beroende på din mätarsäkring, dels en rörlig del som beror på hur mycket el du använder samt skatter och avgifter.

Anslutningsavgift

Här hittar du prislista för ny permanent anslutning till elnätet och även olika regler för tillämpning. Du kan även göra en prisförfrågan om du vill ha en indikation på vad en elnätsanslutning kan kosta till din fastighet.

Skicka in prisförfrågan

Önskar du en preliminär beräkning av elanslutningsavgiften är du välkommen att skicka in en prisförfrågan. Om du sedan bestämmer dig för att göra en elanslutning kontaktar du en elinstallatör som hjälper dig.

Produktionsabonnemang – inmatning av el

För dig som producerar el och matar ut på vårt elnät krävs ett speciellt produktionsabonnemang. Beroende på storlek på den producerande anläggningen varierar kostnaden.

Tillfällig anslutning till elnätet

När din elinstallatör beställer en tillfällig anslutning åt dig så måste du hyra ett byggskåp. Du kan hyra byggskåp av din elfirma eller av oss på Jönköping Energi Nät AB. Du betalar även en avgift för in- och urkoppling, en fast elnätsavgift, och en rörlig elnätsavgift under tiden du har en tillfällig anslutning.