"Underhållsfritt och tydligt"

I det 120 kvadratmeter stora huset på Hisingstorp bor Fredrik Upåker med sambon Linda och barnen Emilia och Wilma. – Vi flyttade in i huset när det var helt nybyggt för sex år sedan. Vi tilltalades av läget nära naturen, men ändå med tydlig kontakt med stan, berättar han.

Fredrik med familj tänkte inte så mycket på valet av fjärrvärme när huset byggdes.
Fredrik med familj tänkte inte så mycket på valet av fjärrvärme när huset byggdes.

Inför inflyttningen kretsade mycket kring val av spishäll, tapeter och köksluckor.

 
– Det där med uppvärmning var helt ärligt inte något som vi tänkte så mycket på alls. Fjärrvärme var föreslaget och vi hängde på det. Om vi nu ens funderade så mycket på det, skrattar Fredrik.  

 

Inflyttat och klart har han inte heller haft så stor anledning att fundera så mycket på anläggningen i badrummet på nedre plan. 


– Själva systemet tar ju inte mycket plats och sköter sig självt. Tyst är det också. Men just att det är helt underhållsfritt är en stor fördel. Det finns mycket annat som man som familj och husägare vill göra, säger han.  

Jämn värme

Hur fungerar det över året med de olika temperaturer som svenskt klimat innebär? 


– Jämn och fin värme. Och när det smäller till och blir kallt har det inte varit några problem.

 

 En annan fördel som Fredrik framhåller är att det är överskådligt och transparent:  


– Det är en trygghet i att faktureringen är så enkel att förstå och att det går att följa förbrukningen. Där kanske elpriset ibland kan kännas lite svårt att förstå med alla de olika avgifterna är fjärrvärmefakturan tydlig. Efter ett antal säsonger med fjärrvärme nu upplever jag också att det går att förutse sin förbrukning väl så att det inte blir några överraskningar. 

Anslut dig till hållbar värme

Lämna en intresseanmälan redan idag så kommer vi ge dig ett konkurrenskraftigt erbjudande för att ansluta ditt småhus till fjärrvärme.