Kundcase Företag

 • NCC - ATTEVIKS - JÖNKÖPING ENERGI STARKT SAMARBETE FÖR EN HÅLLBAR BYGGNAD

  Som besökare upplever du framför allt Atteviks nya bilhall som toppmodern med virtuella showrooms, digitala skärmar och generösa möjligheter att ta del av bilarnas tillval och nyheter. Bakom all yta ligger det en noga utvald strategi för att bygga hållbart. – I det arbetet skulle jag vilja framhålla samarbetet mellan Atteviks, NCC och Jönköping Energi som det centrala. Alla parter har verkligen bidragit med smarta inspel och lösningar genom hela processen, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sverige.

 • Carlfors bruk satsar på solcellspark

  När bruksmiljön söder om Huskvarna växte fram från slutet av 1600-talet var tillgången på vattenkraft från Huskvarnaån avgörande. Än idag är kraftstationen betydande för Carlfors Bruk. Innan sommaren kompletteras den dessutom med en av Sveriges första solcells-parker som finansieras av ett privat företag. –Totalt 2 050 paneler som monteras på fundament på fältet intill vår fabrik. Kapaciteten motsvarar årsförbrukningen i 120 villor. Det har alltid varit viktigt för oss att producera så hållbart som möjligt, säger Joakim Björklund, vd på Carlfors Bruk.

 • Holmgrens laddar för framtiden

  Var tredje nybil som säljs på Holmgrens Bil är laddbar.  – Det är själva grunden till att vi totalt det senaste året installerat omkring 70 laddare och investerat över 2 miljoner kronor i ladd-lösningar på våra anläggningar runtom i landet, berättar Andreas Ek, fastighetsansvarig på Holmgrens Bil. 

 • Ånga utvecklar Arla

  Symboliskt stiger ett stort moln med restånga mot den klarblåa himlen när vi precis ska kliva in i produktionshallen. Ånga istället för hetvatten är helt avgörande för vår nya produktionsprocess. I vårt alldeles nya avtal med Jönköping Energi kommer de att bygga en biobränsleeldad ångpanna inom vår anläggning. Vi var måna om en trygg och långsiktig partner som vill utvecklas tillsammans med oss, säger Ola Allvin, produktions- och teknikutvecklingschef på Arla i Jönköping.

 • Husqvarna jobbar hållbart i Huskvarna

  Husqvarna och Huskvarna har utvecklat och format varandra i 330 år. – Vår hålllbarhetsprofil har sin grund i vår historia. Det kontinuerliga innovationsarbetet finns i vårt dna. Hållbar innovation är vår framtid, säger Jonas Willaredt, hållbarhetschef på Husqvarna.

 • Junet laddar för framtiden

  En elbil med den passande registreringsskylten WIFI rullar in genom valvet till innergården på Torpa. Ur bilen kliver Mattias Lind, vd på Jönköpingsbaserade bredbandsbolaget Junet. Han har precis varit på kundbesök i Tranås och ansluter laddaren till bilen.

 • Solenergi gör Jönköping Airport grönare

  Som ett led i att göra Jönköping Airport till en grön flygplats har Jönköping Energi installerat solceller på ankomsthallens tak. En lönsam affär ekonomiskt samtidigt som miljön blir vinnare.

 • BRF Munksjögården: Solceller för fastighetens framtid

  Ju mer vi lärde oss i processen när vi satte oss in i offerterna dessto tydligare blev det: vi var skyldiga att ta den här chansen. En investering för fastighetens framtid, säger Hasse Lundgren, styrelseledamot i Munksjögårdens Bostadsrättsförening på Kålgården.

 • Solceller och batterilagring bidrar till grön mötesplats

  Med cirka 800 solceller på en 1 300 kvadratmeter stor takyta är solcellsanläggningen som nyligen monterades på Elmia den största som Jönköping Energi installerat. Ändå är det två kylskåpsstora batterier som är den största nyheten: – Det är helt unikt. Den första anläggningen i kommunen med batterier som gör det möjligt att lagra billig el och nyttja den när det är dyrare att köpa, säger Åke Nyström, kundansvarig på Jönköping Energi.

 • Den varma kyrkan

  Året är 1790. Gustav III är kung i Sverige. I kyrktornet på Kristine kyrka i Jönköping håller brandvakten koll över staden. Strategiskt i stadens då högsta byggnad. Uppdraget delas under natten av två vakter. En som vilar på en brits en trappa ner och en som sitter uppe i tornet och vaktar. Men tornvakten slumrar också lite och till allt elände börjar det just då att brinna. Stora delar av Jönköping ödeläggs i branden.

 • Fjärrkyla ger shoppingkomfort på Asecs

  Asecs genomgår just nu spännande förändringar. Steg för steg tas nyrenoverade delar av köpcentrat i bruk. Och man gör det med ett helt nytt kylsystem, baserat på fjärrkyla från Jönköping Energi.

 • Länsförsäkringar först ut med solceller på Väster City

  Ovanför taknockarna på Barnarpsgatan tecknar stadens byggnader sig lite extra vackert. Vättern i horisonten, Sofiakyrkans klocktorn och Stadsparken åt andra hållet och sedan Taberg och Bondberget ytterligare.

 • Tänk taktik och teknik när du vill erbjuda elbilsladdning

  Vid årsskiftet passerades 100 000 laddbara fordon i Sverige, alltså ungefär två procent av den totala bilparken. Om 10 år spås ungefär hälften av våra fordon vara laddbara.

 • ELBILSSATSNING PÅ IKEA

  – IKEA ska senast 2025 ha ”nollutsläpp” för all hemtransport och service. I detta mål finns en stolthet i att alla kan bidra. När vi började diskutera bilar för vårt serviceteam kom initiativet från våra anställda att satsa på en elbil, berättar AnnaKarin Zinnerfors, varuhuschef på IKEA. Sagt och gjort. Sedan någon månad tillbaka tar sig serviceteamet till alla uppdrag med elbil.

 • Solenergi till bostadsrättförening med miljötänk

  Granne till östra torget i centrala Jönköping ligger bostadsrättsföreningen Dolken. Här har de boende ett stort miljötänk och investerat i fastigheternas energiförsörjning med 187 solcellspaneler.

Tjänster inom fordonsladdning

 • Elbilsladdning

  Elbilsladdning

  Visa
 • Laddning för tunga fordon – intresseförfrågan
 • Mer Ahead

  Mer Ahead

  Visa
 • Mer Around

  Mer Around

  Visa

Personlig kontakt

Vi på Företagsrelationer hjälper dig anpassa tjänsterna för din verksamhet!