Kundcase

Kundcase

Fjärrvärme istället för gasol - Kinnarps halverar koldioxidutsläppen

Kinnarps på Hedenstorp har stärkt driften och framtidssäkrat sin uppvärmning när de bytte gasolpannan till fjärrvärme.

Brf Klostergården: ny fjärrvärmecentral med smart kommunikation

Bostadsrättsföreningen Klostergården, centralt på Torpa i Jönköping, har haft fjärrvärme sedan fastigheterna uppfördes tidigt 1990-tal.

Fjärrvärme komplett höjer komforten hos Junehem

På Huluäng i Hovslätt ersätts den gamla panncentralen med pellets- och oljepannor med fjärrvärme från Jönköping Energi. – Miljöfördelarna är tydliga. Liksom tryggheten i värmeleveransen. Genom att låta Jönköping Energi ta ett helhetsgrepp på fjärrvärmelösningen hoppas vi att 1+1 ska bli 3. Vi kan fokusera det vi är bra på, samtidigt som Jönköping Energi har resurser för drift och underhåll som vi aldrig skulle kunna ha själva, säger Eric Engelbrektsson, vd på Junehem.

Den varma kyrkan

Året är 1790. Gustav III är kung i Sverige. I kyrktornet på Kristine kyrka i Jönköping håller brandvakten koll över staden. Strategiskt i stadens då högsta byggnad. Uppdraget delas under natten av två vakter. En som vilar på en brits en trappa ner och en som sitter uppe i tornet och vaktar. Men tornvakten slumrar också lite och till allt elände börjar det just då att brinna. Stora delar av Jönköping ödeläggs i branden.

NCC - ATTEVIKS - JÖNKÖPING ENERGI STARKT SAMARBETE FÖR EN HÅLLBAR BYGGNAD

Som besökare upplever du framför allt Atteviks nya bilhall som toppmodern med virtuella showrooms, digitala skärmar och generösa möjligheter att ta del av bilarnas tillval och nyheter. Bakom all yta ligger det en noga utvald strategi för att bygga hållbart. – I det arbetet skulle jag vilja framhålla samarbetet mellan Atteviks, NCC och Jönköping Energi som det centrala. Alla parter har verkligen bidragit med smarta inspel och lösningar genom hela processen, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sverige.

Fjärrvärme - ett hållbart alternativ

Fjärrvärme är ett miljöanpassat, nästan helt underhållsfritt och mycket prisvärt uppvärmningsalternativ. Inomhustemperaturen blir jämn och behaglig. Nätet är konstant övervakat och därför är driftsäkerheten mycket hög.

Populära tjänster

 • Fjärrvärme företag

  Fjärrvärme företag

  Visa
 • Fjärrvärme tillsyn

  Fjärrvärme tillsyn

  Visa
 • Processvärme

  Processvärme

  Visa

Personlig kontakt

Vi på Företagsrelationer hjälper dig anpassa tjänsterna för din verksamhet!