Vill du bli extra glad när solen skiner?

Då kanske det är dags att skaffa solceller. Med solceller på taket gör du en miljömässig och långsiktig investering för framtiden, för ditt hus och för din plånbok. Visst skulle det kännas bra att ladda mobil, elbil eller starta tvättmaskinen med helt egen förnybar energi?

Solceller till villa

 • Lagra Sol

  Lagra Sol

  Visa
 • Mikroproduktion rörligt pris

  Mikroproduktion rörligt pris

  Visa
 • Solceller till villa

  Solceller till villa

  Visa

Lagra Sol – en tjänst för dig med solceller!

Visst vore det smidigt om du kunde använda värdet av överskottet som dina solceller producerar på sommaren och använda hemma på vintern? Med vår nya tjänst Lagra Sol är detta möjligt.

HUR TAR SOLEN EGENTLIGEN?

Man kan tro att det inte är så mycket sol här uppe i Norden. Men solen tar bättre än du tror i Jönköping. Även vid molniga dagar och mörka vintrar ger solpanelerna energi – året om! Här kan du läsa mer om takets lutning och i vilket vädersträck solen tar som bäst.

TRE ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA VÄLJA SOLCELLER FRÅN JÖNKÖPING ENERGI:

1. EN SATSNING FÖR MILJÖ, FRAMTID OCH PLÅNBOK

Med solceller kan du öka din självförsörjningsgrad på el och samtidigt göra en miljömässig och ekonomisk investering för framtiden. Genom att bli din egen elproducent minskar du också din känslighet vid högre elpriser.

Nu finns det också ett nytt skatteavdrag för dig som vill skaffa solceller. Läs mer på skatteverkets webbplats (extern länk)

2. SMART

- Vi säljer ”smarta” solcellsanläggningar med optimering i varje panel. Panelerna kan därmed producera individuellt vilket medför följande fördelar: Mindre känsliga för skuggning.
- Högre verkningsgrad.
- Friare placering på taket, bättre utnyttjande av takarea och mer estetiskt tilltalande.
- Möjlighet till övervakning av anläggning via mobil, surfplatta eller dator.
- Bättre el och brandsäkerhet, produktionen bryts vid spänningsfall.
- Vi levererar en anläggning bestående av kvalitetssäkra produkter där installationen utförs av beprövad underleverantör.

3. TRYGGT

Med Jönköping Energi får du en partner som är med dig från start och hela vägen till produktion. Vi levererar nyckelfärdiga solcellspaket anpassade efter just ditt tak och läge. Beroende på hur ditt hus ser ut planerar vi utifrån dina förutsättningar. Du får generösa garantier och som lokal partner finns vi alltid nära till hands, nästan inpå husknuten.

Vi köper din överskottsel

Den el du inte använder själv så, kallad överskottsel, köper vi av dig till spotpris. Detta gäller oavsett om du köpt din solcellsanläggning av oss på Jönköping Energi eller ifrån någon annan leverantör.

Skatteavdrag för grön teknik

Nu finns ett nytt skatteavdrag för dig som vill skaffa solceller. Skatteavdraget är ett statligt stöd för grön teknik som infördes den 1 januari 2021.

Frågor och svar

Vi vet att det är mycket att tänka på vid köp av solceller, därför har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren på dessa.

Är det lönsamt?

Att producera sin egen el med solceller är i de flesta fall en lönsam affär. Det finns dessutom investeringsbidrag, skattereduktion och elcertifikat för att underlätta beslutet.

Kundberättelser

 • Solceller till Yvonnes gård

  Hos Yvonne Frank Ljungberg i Norra Stigamo frodas mångbruket. På gården finns hästar och får. Här driver Yvonne keramikverkstad samt en gårdsbutik med inredning. Sedan några månader tillbaka kompletterar även 80 solpaneler på ladugårdstaket gårdens mångbruk. – Det är en långsiktig investering för gården. Och jag har blivit väldigt elmedveten på köpet, säger Yvonne.

 • Framtidssatsning med solceller

  Leif är pensionerad och bor tillsammans med sin sambo i Bymarken, Jönköping. Här har de bott sedan -95 och nyligen har huset fått ett energitillskott i form av solcellspaneler. När vi svänger in på uppfarten sitter han och sambon Ann-Mari på altanen ovanför garaget. Han vinkar och bjuder in på fika i det ljusa köket med utsikt mot padelplanen.

 • Granshult Västergård lägger ägg & energi i flera olika korgar

  Granshult Västergård utanför Bankeryd har gått i Simon Jonegårds släkt i sex generationer. Här frodas mångbruket; hästar, kor, lamm, höns, jord- och skogsbruk, gårdsbutik och arboristtjänster för att bara nämna några. Sedan i maj kan också mikroproducent av solenergi läggas till listan. Då utrustades uthuset och hönshuset med totalt 51 solpaneler.

Följ dina solcellers överskottsproduktion i appen

I vår nya app kan få koll på din förbrukning av el och se dina solcellers överskottsproduktion och få tips för en hållbar vardag. Du loggar enkelt in med Bank-id.