Våra elhandelsavtal

 • Rörligt pris

  Rörligt pris

  Visa
 • Fast pris 1 år

  Fast pris 1 år

  Visa
 • MIX 50/50 1 år

  MIX 50/50 1 år

  Visa
 • Rörligt timpris

  Rörligt timpris

  Visa
 • Fast pris 6 månader

  Fast pris 6 månader

  Visa

Precis likadant. Och väldigt stor skillnad.

Det går lika snabbt att ladda mobilen med el från solenergi som med el från kärnkraft. Din äppelkaka smakar inte annorlunda om ugnens el kommer från stenkol. Ditt hår blir inte snyggare om hårfönens el kommer från vindkraft. Nej, för sitt praktiska syfte fungerar all el precis likadant, oavsett ursprung och leverantör. I ditt hem märks det alltså inte. Förmodligen inte så mycket i din plånbok heller. Det är utanför knuten som de stora fördelarna med ditt lokala elbolag finns.

Lokalt elbolag

Genom att köpa förnybar el från oss bidrar du till en lokal och hållbar energiproduktion. Du bidrar till att kommunens skolor, idrottsplatser och grönområden tas om hand. Och stöder lokala föreningar och lokalt kulturliv – tack vare att vår vinst går tillbaka till kommunen.

Ny fast månadsavgift för elhandelsavtal

Från den 1 maj kommer den fasta månadsavgiften att justeras, för privatkunder och små företag. På grund av den allmänna kostnadsutvecklingen och en elmarknad i förändring, som innebär ytterligare ökade kostnader, kommer Jönköping Energi att höja den fasta avgiften.

Vi är en schysst elhandlare

Du som kund ska alltid kunna känna dig helt trygg och det ska vara tydligt vad du köper och vad det innebär. Ett bevis och en garanti för att vi är en schysst och pålitlig elhandlare är att vi är certifierade enligt branschorganisationen Energiföretagens certifiering Schysst elhandel.

Vilket avtal passar dig?

Vill du ha fast pris, rörligt eller både och? Här beskriver vi våra olika avtalsformer för elhandel. Du hittar också lite tips inför ditt val.

Så fungerar elmarknaden

Hur bestäms elpriset, vilket elområde tillhör vi och vilka avtal och villkor gäller?

Få koll på din el- och värmeförbrukning i appen!

Upptäck funktionerna i vår app! I den kan du se dina avtal och fakturor, jämföra förbrukningsstatistik med föregående år eller månad, eller med dina grannar. Du loggar enkelt in med Bank-id.