Funderar du på om ventilationssystemet fungerar som det ska? Eller önskar du hitta en lösning för att undvika kostnadskrävande ronderingar? Med den senaste tekniken inom IoT kan vi på Jönköping Energi erbjuda smarta lösningar för att koppla upp din fastighet eller verksamhet.

Oavsett om ni vill ha informationen in i era befintliga system eller om ni behöver en helhetslösning med visualisering eller behandling av information, så kan vi hjälpa till.

Med alltifrån lösningar från sensorer till front-end applikationer kan vi koppla upp din verksamhet. Vi har redan idag ett flertal färdiga applikationer som är redo att användas så du som kund snabbt kan dra nytta av IoT.

 

Populära tjänster

  • Lokalmiljö

    Visa

VAD ÄR IOT?

IoT är en förkortning på ”Internet of Things”. Namnet är ett samlingsbegrepp på tekniska prylar, verktyg, hjälpmedel och sensorer som går att ansluta till internet. När man pratar om IoT är det inte främst datorer och mobiler man menar, utan snarare sådant som man annars inte ser som en uppkopplad pryl

MÖJLIGHETER MED IOT

Tänk om träden själva kunde berätta när de vill ha vatten? Eller du kan mäta temperaturen? Är inomhusmiljön bullrig eller har den dålig luftkvalité? Jag vill veta när en container flyttar sig. Oavsett just dina behov kan vi på Jönköping Energi vara en stabil partner och hjälpa dig att realisera dina behov.

TILLSAMMANS BYGGER VI SMARTA STÄDER

Vi är medlemmar i Stadshubbs Alliansen där vi tillsammans med andra regionala stadsnät med lång erfarenhet av att erbjuda digitala kommunikationslösningar ingår. Inom Stadshubbs Alliansen äger vi fibernätet vilket används som en viktig kommunikationslänk i Stadshubbarna för att tillsammans bygger vi smarta städer.

VILL DU VETA MER OM VÅRA IOT-TJÄNSTER?

Fyll i intresseformulär så kontaktar vi dig för att berätta mer.

LIVBOJAR UPPKOPPLADE MED LORA-SENSORER

Totalt finns ca 100 livbojar vid Jönköpings badplatser, med hjälp av sensorer får nu Räddningstjänsten notiser i realtid när en livboj tas från sin hållare. En stor vinst för ökad säkerhet.