Låt solen göra jobbet

Med egna solceller på taket kan du täcka ditt elbehov, spara pengar och samtidigt göra en insats för miljön genom att välja en förnybar energikälla. Låt oss vara din partner som hjälpa dig hela vägen genom att se över dina förbrukningsmönster, hantera dina elhandelscertifikat samt förbereda din solcellsanläggning för framtidens energilösningar och mertjänster så som exempelvis batterilagring och elbilsladdning.

Vi erbjuder: 

Komplett solcellsanläggning, som du själv äger, eller investeringsfri solel, där vi tar hand om investeringen på ditt tak och du köper elen till ett fast pris.

 • Investeringsfri solel

  Visa

Investeringsfri solel

Funderar du på solceller men vill slippa investering, underhåll och risktagande? Med vår tjänst investeringsfri solel tar vi hand om investeringen på ditt tak och du köper elen till ett fast pris.

Kundberättelser

 • Solceller och batterilagring bidrar till grön mötesplats

  Med cirka 800 solceller på en 1 300 kvadratmeter stor takyta är solcellsanläggningen som nyligen monterades på Elmia den största som Jönköping Energi installerat. Ändå är det två kylskåpsstora batterier som är den största nyheten: – Det är helt unikt. Den första anläggningen i kommunen med batterier som gör det möjligt att lagra billig el och nyttja den när det är dyrare att köpa, säger Åke Nyström, kundansvarig på Jönköping Energi.

 • Länsförsäkringar först ut med solceller på Väster City

  Ovanför taknockarna på Barnarpsgatan tecknar stadens byggnader sig lite extra vackert. Vättern i horisonten, Sofiakyrkans klocktorn och Stadsparken åt andra hållet och sedan Taberg och Bondberget ytterligare.

 • Solenergi till bostadsrättförening med miljötänk

  Granne till östra torget i centrala Jönköping ligger bostadsrättsföreningen Dolken. Här har de boende ett stort miljötänk och investerat i fastigheternas energiförsörjning med 187 solcellspaneler.

 • Solenergi gör Jönköping Airport grönare

  Som ett led i att göra Jönköping Airport till en grön flygplats har Jönköping Energi installerat solceller på ankomsthallens tak. En lönsam affär ekonomiskt samtidigt som miljön blir vinnare.

 • BRF Munksjögården: Solceller för fastighetens framtid

  Ju mer vi lärde oss i processen när vi satte oss in i offerterna dessto tydligare blev det: vi var skyldiga att ta den här chansen. En investering för fastighetens framtid, säger Hasse Lundgren, styrelseledamot i Munksjögårdens Bostadsrättsförening på Kålgården.

En bra affär

Att producera sin egen el genom solceller kan vara lönsamt för många.

Frågor och svar om egna solceller

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren kring solceller till fastigheter.

Intresserad av solceller till din fastighet?

Kontakta oss så återkommer vi. Inget företag eller fastighet är det andra likt. Därför skapar vi alltid lösningar efter dina behov och hjälper dig hela vägen fram till färdig solcellsanläggning.

Miljöcertifiering av byggnader

Är du intresserad av att miljöcertifiera din fastighet?