Kundcase

Kundcase

Vi har solceller som passar och har sålt flertalet anläggningar till våra kunder i Jönköping. Här har vi ett urval av företag som berättar om deras resa till att producera egen el.

Solceller och batterilagring bidrar till grön mötesplats

Med cirka 800 solceller på en 1 300 kvadratmeter stor takyta är solcellsanläggningen som nyligen monterades på Elmia den största som Jönköping Energi installerat. Ändå är det två kylskåpsstora batterier som är den största nyheten: – Det är helt unikt. Den första anläggningen i kommunen med batterier som gör det möjligt att lagra billig el och nyttja den när det är dyrare att köpa, säger Åke Nyström, kundansvarig på Jönköping Energi.

Länsförsäkringar först ut med solceller på Väster City

Ovanför taknockarna på Barnarpsgatan tecknar stadens byggnader sig lite extra vackert. Vättern i horisonten, Sofiakyrkans klocktorn och Stadsparken åt andra hållet och sedan Taberg och Bondberget ytterligare.

Solenergi gör Jönköping Airport grönare

Som ett led i att göra Jönköping Airport till en grön flygplats har Jönköping Energi installerat solceller på ankomsthallens tak. En lönsam affär ekonomiskt samtidigt som miljön blir vinnare.

BRF Munksjögården: Solceller för fastighetens framtid

Ju mer vi lärde oss i processen när vi satte oss in i offerterna dessto tydligare blev det: vi var skyldiga att ta den här chansen. En investering för fastighetens framtid, säger Hasse Lundgren, styrelseledamot i Munksjögårdens Bostadsrättsförening på Kålgården.

Solenergi till bostadsrättförening med miljötänk

Granne till östra torget i centrala Jönköping ligger bostadsrättsföreningen Dolken. Här har de boende ett stort miljötänk och investerat i fastigheternas energiförsörjning med 187 solcellspaneler.

Carlfors bruk satsar på solcellspark

När bruksmiljön söder om Huskvarna växte fram från slutet av 1600-talet var tillgången på vattenkraft från Huskvarnaån avgörande. Än idag är kraftstationen betydande för Carlfors Bruk. Innan sommaren kompletteras den dessutom med en av Sveriges första solcells-parker som finansieras av ett privat företag. –Totalt 2 050 paneler som monteras på fundament på fältet intill vår fabrik. Kapaciteten motsvarar årsförbrukningen i 120 villor. Det har alltid varit viktigt för oss att producera så hållbart som möjligt, säger Joakim Björklund, vd på Carlfors Bruk.

Personlig kontakt

Vi på Företagsrelationer hjälper dig anpassa tjänsterna för din verksamhet!