Inför elmätarbytet

Som kund är du själv ansvarig för både elmätarplatsen och att arbetet på elmätarplatsen ska kunna utföras på ett elsäkert sätt. Därför är det viktigt att du tänker på vissa saker inför ditt elmätarbyte.

Elmontör står framför bil

Har du elmätare inomhus eller utomhus?

  • Om du bor i lägenhet med elmätaren inne i din lägenhet behöver du vara hemma vid elmätarbytet och vi kommer att skicka en en tidsbokning till dig.

  • Om du bor i lägenhet med elmätare i trappuppgång eller källare behöver du inte vara hemma under mätarbytet. Du får ett vykort med information från oss när vi kommer och byter din elmätare.

  • Om du bor i villa med elmätaren i mätarskåp utomhus behöver du inte vara hemma under mätarbytet. Du får ett vykort med information från oss när vi kommer och byter din elmätare.

  • Om du bor i villa och har elmätaren inne i bostaden behöver du vara hemma vid elmätarbytet och vi kommer att skicka en tidsbokning till dig.

 

Lämna fri väg till elmätaren

För att underlätta vårt arbete ber vi dig att plocka bort saker som blockerar elmätaren. Vi måste kunna stå framför elmätaren vid bytet, så om du till exempel har möbler eller växter som står framför, se till att flytta på dem så vi inte råkar skada något. Tänk på att du eller någon annan vuxen måste vara hemma vid bytet. Har du husdjur ber vi er hålla dem kopplade eller instängda under vårt besök.

Vi behöver dina kontaktuppgifter

Om din elmätare finns inomhus behöver vi din hjälp med att komma in för att byta den. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter, så meddelar vi dig per post när vi kommer och byter din elmätare.