Änglar mot cancer är Årets goda kraft 2022

2023-03-27

Priset för Årets goda kraft går till Änglar mot cancer som består av Petra Stenqvist, Lisa Liv och Charlotte Persson. Genom sitt engagemang och ideella arbete bidrar de till att sprida kämparanda och samla in pengar i kampen mot sjukdomen. Vinnaren presenterades under Jönköpingsgalan på lördagskvällen den 25 mars.

För femte året i rad delar Jönköping Energi ut priset Årets god kraft till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Priset blev tilldelat till änglarna av Linda Svensson och Fridolf Eskilsson från Jönköping Energi på Jönköpingsgalan.

Motiveringen löd:
Vännerna Petra, Lisa och Charlotte sprider energi till människor i kampen mot cancer. Genom sitt engagemang och ideella arbete är de goda krafter i samhället. Änglar mot cancer är ett initiativ där grundarna tillverkar smycken som säljs i lokala butiker och marknader. Försäljningen av smyckena går oavkortat till olika cancerfonder. Med mottot - Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Bidrar de till att sprida kunskap, erfarenhet och kämparanda mot sjukdomen.

Under rungande applåder tog Petra, Lisa och Charlotte emot priset på Jönköpingsgalan.
- Det känns otroligt, vi är så glada, tacksamma och stolta, säger Petra Stenqvist.

- Vi tar med oss energin från detta pris i vårt fortsatta arbete framåt. Tillsammans för en framtid utan cancer, fortsätter Lisa Liv.

Tre nominerade tävlade om priset
Under vintern var nomineringsperioden öppen för att skicka in bidrag till utmärkelsen. En intern jury arbetade igenom bidragen som resulterade i tre finalister. Finalisterna var Michaela Andersson, engagerad lärare och kontaktfamilj, Birger Lundell, eldsjäl inom föreningslivet och Änglar mot cancer med Petra Stenqvist, Lisa Liv och Charlotte Persson.

- Vi på Jönköping Energi vill bidra till ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Änglar mot cancer är en sådan kraft. Deras drivkraft i kampen mot cancer under 2022 berör och inspirerar i vår region. Vi gratulerar dem till priset, säger Linda Svensson, enhetschef Marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Kontakt för mer information:
Jönköping Energis presstelefon
036-10 82 45

Mer information
Tidigare vinnare av priset Årets goda kraft är Torpa parkloppis, Hållbarhetsbalen, Amir Faqiri - initiativtagare till Keep Jkpg Clean och Ann Axelsson, eldsjäl inom föreningslivet.

Läs mer om priset Årets goda kraft
Läs mer om Jönköpingsgalan