Finalister till priset Årets goda kraft 2021

2022-02-02

Med sitt brinnande engagemang i samhälle står Ann Axelsson, Khadra Abyan och Mikael Petersson som finalister till priset Årets goda kraft. Priset som delas ut av Jönköping Energi till den eller de som tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vem som vinner, det presenteras på Jönköpingsgalan den 30 april.

- Det är med stolthet och glädje vi presenterar årets finalister till priset Årets goda kraft. Det är tre personer som alla spridit positiv energi i vår region under 2021, säger Linda Svensson, enhetschef marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Efter en öppen nomineringsprocess under hösten 2021 har Jönköping Energis jury utsett de tre finalisterna, en outtröttlig coach, en stöttande hand, och en eldsjäl som aldrig ger upp.

Motiveringarna till finalisterna:
Mikael Petersson, Jönköpings Curling Club
Med sin outtröttliga energi och positiva engagemang sprider Mikael Petersson glädje både på och utanför isen. 2013 drog han igång rullstolscurling och har sedan dess satt klubben på kartan. Med en unik förmåga att utveckla och driva satsningen framåt är han en bidragande faktor till att Jönköpings Curling Club är den ledande klubben inom rullstolscurling med flera mästerskapstitlar.

Ann Axelsson, idrottsledare
Ann Axelssson är en outtröttlig eldsjäl som under många år investerat sin själ och glädje som ideell idrottsledare. Hon har dessutom engagerat sig i Jönköpings Friidrottskrets, Jönköpings Idrottsallians samt Hovslätts IK:s styrelse och sektion. Med hennes ledarstil skapar hon gemenskap genom att bjuda in, inkludera och främja idrottande för alla. Ann gör det där lilla extra för att göra stor skillnad!

Khadra Abyan, ordförande Hand till hand
Khadra är en drivande kraft som brinner för att alla barn och ungdomar ska känna sig trygga. 2019 startade hon föreningen Hand till Hand för kvinnor och barn som vill skapa trygghet i samhället. Hon hjälper bland annat kvinnor vid kontakt med myndigheter då hon ser vikten av att kvinnor integreras och blir förebilder för sina barn i Sverige. Hennes engagemang, stöttning och peppande ger kraft, glädje och framtidstro till alla i hennes bostadsområde.

Vem som vinner koras på Jönköpingsgalan den 30 april, en gala som i år planeras i fysisk form där personer, företag och organisationer hyllas som gjort det där lilla extra. Flertalet priser delas ut, bland annat utmärkelser till Årets innovation, Årets idrottsprestation och Årets turismpris med flera.

Om priset Årets goda kraft
För fjärde året i rad delas priset Årets goda kraft ut. Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft!

Mer information
Läs mer om priset Årets goda kraft
Läs mer om Jönköpingsgalan

Kontakt
Jönköping Energi presstelefon 036-10 82 45