Finalisterna till priset Årets goda kraft 2020

Idag presenter vi finalisterna till priset Årets goda kraft. Amir Faqiri, grundare av Keep-jkpg-clean, Lovisa Lidåker, initiativtagare till ”bjud en vårdhjälte på lunch” och Eskil Laago, eldsjäl inom cykel Priset delas ut av Jönköping Energis till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vinnaren presenteras den 26 februari.

2021-02-02

Idag presenter vi finalisterna till priset Årets goda kraft. Priset delas ut av Jönköping Energis till den eller de som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Vinnaren presenteras på den digitala Jönköpingsgalan den 26 februari.

Efter en öppen nomineringsprocess under hösten 2020 har Jönköping Energis jury utsett tre finalister till priset, en eldsjäl inom cykel, en miljöhjälte och en initiativtagare under pandemin.

- Det är med glädje vi presenterar finalisterna till priset Årets goda kraft. Det är tre personer som alla spridit positiv energi i vår region under 2020, säger Linda Svensson, enhetschef marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Finalisterna är:
Lovisa Lidåker, initiativtagare till ”bjud en vårdhjälte på lunch”

I ett tidigt stadie under pandemin uppmanade Lovisa Lidåker Jönköpingsborna att bidra till den lokala restaurangnäringen som drabbats hårt, samtidigt som vårdhjältarna kunde uppskattas för sitt hårda arbete. Initiativet ”bjud vårdhjälte på lunch” skapade engagemang och fick stort genomslag, både lokalt och nationellt. Lovisas insats visar på styrkan som ligger i att med gemensamma krafter kan vi tillsammans verka för ett gott samhälle.

Eskil Laago, eldsjäl inom cykel

Eskil Laago är en eldsjäl inom cykel. Med ett genuint intresse sprider han glädje och engagemang för att barn, unga och aktiva ska känna gemenskap och välmående inom föreningen. Eskil är en inspirerande ledare, som stöttar i med och motgång, och brinner för att cykelsporten även ska lyckas nationellt.

Amir Faqiri, grundare av Keep-jkpg-clean

Amir Faqiri kämpar för att göra Jönköping helt fritt från skräp. Genom sitt initiativ Keep-jkpg-clean bidrar Amir till ett renare och finare Jönköping. Han arbetar aktivt med att sprida kunskap om hur vi kan utveckla en hållbar stad och är en inspirerande och god förebild, nu och för kommande generationer.

Vem som vinner presenteras på den digitala Jönköpingsgalan den 26 februari tillsammans med flertalet andra prisutdelningar, bland annat utmärkelser till Årets digitala ledare, Årets initiativ och Årets idrottsprestation med flera.

Om priset Årets goda kraft

För tredje året i rad delas priset Årets goda kraft ut. Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft!

Mer information

Läs mer om priset Årets goda kraft
Läs mer om Jönköpingsgalan