Ann Axelsson är Årets goda kraft 2021

2022-04-30

Priset för Årets goda kraft går till Ann Axelsson, en eldsjäl som under många år främjat idrottande för alla. Vinnaren presenterades under Jönköpingsgalan på valborgsmässoafton.

För fjärde året i rad delar Jönköping Energi ut priset Årets god kraft till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle. Ett pris som idrottsledaren Ann Axelsson blev tilldelat av Jessica Alaniesse Karlsson och Linda Svensson från Jönköping Energi på Jönköpingsgalan.

Motiveringen löd:
Ann Axelssson är en outtröttlig eldsjäl som under många år investerat sin själ och glädje som ideell idrottsledare. Hon har dessutom engagerat sig i Jönköpings Friidrottskrets, Jönköpings Idrottsallians samt Hovslätts IK:s styrelse och sektion. Med hennes ledarstil skapar hon gemenskap genom att bjuda in, inkludera och främja idrottande för alla. Ann gör det där lilla extra för att göra stor skillnad!

- Vi på Jönköping Energi vill bidra till ett hållbart samhälle, och där behövs de goda individuella och ideella krafterna. Ann är en sådan kraft. Hennes glädje och engagemang genom åren gör henne till Årets goda kraft, säger Linda Svensson, enhetschef Marknadsföring och kommunikation på Jönköping Energi.

Ann hade inte möjlighet att närvara på prisutdelningen, utan skickade en videohälsning där hon tackade för priset.

- Det är en stor överraskning, och en stor ära att få utmärkelsen Årets goda kraft. Jag är jätteglad, säger Ann Axelsson. Det är kul att vi eldsjälar uppmärksammas för det arbete som läggs ned. Men jag är inte ensam, jag vill skicka en hälsning till mina ledarkompisar i Hovslätts IK, och till mina kollegor på Sanda.

Tre nominerade tävlade om priset
Cirka 25 nomineringar skickades in till Jönköping Energi i årets omgång. En intern jury arbetade igenom nomineringarna som resulterade i tre personer som det sedan stod emellan. Finalisterna var Mikael Petersson, Jönköpings Curling Club, Ann Axelsson, idrottsledare och Khadra Abyan, ordförande Hand till hand.

- Att ge sin tid och engagemang till att uppmuntra friskvård och hälsa, det tycker vi är viktigt att lyfta. Ann har bidragit till vårt samhälle med sin positiva energi i vår region under 2021 och många år tidigare. Vi gratulerar henne till priset, säger Linda Svensson.

Kontakt för mer information:
Jönköping Energis presstelefon
036-10 82 45

Mer information
Tidigare vinnare av priset Årets goda kraft är Torpa parkloppis, Hållbarhetsbalen och Amir Faqiri, initiativtagare till Keep Jkpg Clean.
Läs mer om priset Årets goda kraft
Läs mer om Jönköpingsgalan