Waseem, Jarl och Gustaf vinnare av #mittelskåp 2021

Nu kan vi presentera vinnarna i årets omgång. Med flest gilla-markeringar står Waseem Youssef, Jarl Strömbom och Gustaf Syrén som vinnare. Antalet tävlingsbidrag i fototävlingen #mittelskåp har ökat för varje år.

2021-07-02

Nu kan vi presentera vinnarna i årets omgång. Med flest gilla-markeringar står Waseem Youssef, Jarl Strömbom och Gustaf Syrén som vinnare. Antalet tävlingsbidrag i fototävlingen #mittelskåp har ökat för varje år.

Under våren har allmänheten haft möjlighet att tagga en bild på Instagram med #mittelskåp. Bilden har då kommit med i en omröstning på sidan mittelskap.se där man haft möjlighet att rösta på sin favoritbild. De tre bidragen som fick flest gilla-markeringar var fotade av Waseem Youssef, Jarl Strömbom och Gustaf Syrén och deras bilder pryder nu varsitt elskåp i Jönköpings stadskärna. Fototävlingen är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi.

Glada vinnare
Det tre glada vinnarna har alla ett stort fotointresse.

- Jag bär nästan alltid med mig kameran och min bild föreställer en storskrake i soluppgången över Vättern. Att starta dagen tidigt med de ljus och färger som visar sig på morgonen är en fantastisk upplevelse, berättar Jarl Strömberg som gillar att vara ute i naturen och fågelskådning.

Jarls bild är monterad på Smedjegatan, likaså bilden som Waseem Youssef tagit.

- Jag är nöjd med bildens placering. Jag älskar att gå runt i vår fina stad, det ger mig energi. Bilden föreställer Smedjegatan och att nu få se sin bild monterad här på samma gågata är så coolt. Den är så snygg, säger Waseem Youssef.

Gustav Syrén är också nöjd med placeringen på sin bild, vid ett av övergångställena på Södra Strandgatan.

- Bilden är tagen vid en promenad längsmed Huskvarnaån vid solnedgången. Bilden syns bra här och gör sig fint då den är monterad runt hela elskåpet, berättar Gustaf Syrén.

Virtuell rundvandring bland elskåpen
Totalt har tio elskåp uppdaterats med nya motiv i centrala Jönköping. Nyhet för i år är att inom kort kommer en virtuell skattjakt lanseras. Bland gator och gränder kan du följa med till de spännande platser som bilderna på elskåpen visar. Information om skattjakten presenteras på mittelskap.se.

Engagemang sedan 2017
Sedan 2017 har fototävlingen #mittelskåp arrangerats och succén har varit ett faktum. Jönköping Energi och Destination Jönköping fortsätter satsningen genom att montera bilder på elskåp i både Jönköping och Huskvarna. Totalt är 30 elskåp prydda med bilder. Tanken bakom projektet är att skapa stolthet och vara en god kraft för Jönköping genom att lyfta lokala förmågor i vår vackra stad. Motiven är tagna på platser i Jönköping med omnejd som ger fotograferna energi. Det tipsar invånare och turister om vad som finns att se i staden. Samtidigt som gatumiljön förgylls på några av våra mest centrala delar.

Läs mer:
Närmare intervju med 2021 års vinnare

Kontakt vid frågor:
Jönköping Energi Presstelefon 036-10 82 45
Destination Jönköping, Cecilia Hakeberg, 072-546 72 97