​”Rätt att Ratta” ska ge ungdomar möjlighet att ta körkort

2018-06-15

Jönköping Energi är med och sponsrar Undergrounds övningskörningsprogram ”Rätt att Ratta”. Programmet vänder sig i första hand till ungdomar som inte har körkort i familjen eller av andra skäl har svårt att ta körkort.

Den ideella organisationen Underground startade på Råslätt och har under mer än 10 år jobbat med ungdomar i Jönköpingsområdet. Som en del i verksamheten finns nu övningskörningsprogrammet ”Rätt att ratta” som med ideella handledare erbjuder ungdomar hjälp med träningen inför körkortet. En överväldigad majoritet som söker detta är tjejer.

– Jönköping Energi har valt att stödja projektet och på så sätt hjälpa tjejer som annars inte hade haft möjlighet att ta körkort. Att ha körkort är ofta en förutsättning för att få ett jobb och kunna vara oberoende, säger Linda Svensson, marknadskommunikatör på Jönköping Energi. Undergrounds engagemang är ett utmärkt exempel på att vara att vara en god kraft, och det rimmar med Jönköping Energis vision om att vara en god kraft för ett gott samhälle.

Mer information
Underground i Blixten
Undergrounds webbplats
Sponsring hos Jönköping Energi

Kontaktperson
Linda Svensson
Marknadskommunikatör
Telefon: 036-10 83 31