​Fritt internet fram till årsskiftet för skolarbete på distans

2020-08-31

Nu förlängs fritt internet fram till årskiftet för dem som inte har aktiverat sin uppkoppling via Jönköping stadsnät Wetternet. Det var i slutet av mars som Jönköping Energi gjorde en insats för att underlätta för framförallt skolungdomar och studenter att kunna sköta sin skolgång på distans.

Situationen i samhället med anledning av Covid-19 har gjort att många behöver anpassa vardagen till de nya förutsättningarna. En förutsättning att för att kunna sköta skola och jobb är ofta att man har bra internetuppkoppling. Därför kommer Jönköping Energi fortsätta erbjuda de kunder som har Jönköping Stadsnät Wetternet, men som inte har aktiverat någon tjänst, att surfa fritt till en hastighet av 5 mbit/s. Erbjudandet gäller fram till årsskiftet 2020/2021.

– Hastigheten kommer att räcka till att följa streamade lektioner eller föreläsningar på webben och hålla koll på e-posten. Nu när höstterminen drar igång igen hoppas vi att det kan underlätta för elever och studenter som behöver sköta sin skolgång hemifrån, säger Lennart Jarl, erbjudandeansvarig på Jönköping Energi.

Totalt har cirka 350 anslutningar gjorts sedan slutet av mars då erbjudandet om fritt internet började gälla.

Kontaktperson
Lennart Jarl
Erbjudandeansvarig
070-342 30 60

Så här kommer du igång 
Anslut din nätverkskabel till Wetternetboxen och sedan till din dator. Öppna din webbläsare. Alla kunder som inte har någon aktiv internettjänst från en tjänsteleverantör kommer automatiskt till en portal där man registrerar sig. Tjänsten kostar inget och kopplas upp inom 15 minuter.

Fakta om Jönköping stadsnät Wetternet
Jönköping Stadsnät Wetternet är ett öppet stadsnät där våra kunder fritt kan välja mellan ett brett utbud av tjänster från flera tjänsteleverantörer. Jönköping Energi ansvarar för fiberkabeln, alltså själva infrastrukturen. Idag har vi 35 000 fastigheter, lokaler anslutna i stadsnätet. Villa, arbetsplatser och offentlig sektor. Totalt består nätet av 440 mil fiberkabel.