Nu laddar vi Jönköpings elbilar

2018-03-06

För att öka tillgängligheten och bygga ut fler laddstolpar i kommunen tar Jönköping Energi över driften av befintliga stolpar från Jönköpings kommun. Det är första steget i att bygga ut och göra det enklare för alla med elbilar och laddhybrider att kunna ladda sina bilar och en strategisk satsning i transportsektorn.

Från start ingår det laddstolpar på 10 strategiska platser i Jönköping och Huskvarna men flera nya platser finns planerade.

- Vi gör det här för att vi vill förenkla för elbilsägare som behöver ladda sin bil. Nu kommer laddstolparna ingå i ett nationellt nätverk av stolpar, kunden kan smidigt hitta närmaste lediga stolpe och också kunna hantera sin betalning för laddningen, säger Anders Rydén chef för affärsområde el på Jönköping Energi.

Ett steg i att vara en god kraft
Det ska vara enkelt att ladda sin bil och genom att vi tar över och fortsätter att bygga ut laddningen på befintliga men också nya platser i Jönköping kommer vi kunna möta att fler och fler väljer el som drivmedel. Mycket av laddningen sker i hemmiljön och därför kommer vi, tillsammans med vår publika laddning, även erbjuda laddlösningar till både företag och privatpersoner som vill ha en säker laddning i sina fastigheter eller villor.

- Vi vill leva upp till vår vision att vara en god kraft för ett gott samhälle, detta är ett steg i den riktningen, säger Anders Rydén

Vad behöver du som elbilsförare göra?
I dagsläget är det ingen skillnad för dig som elbilsförare. Fram till mars 2018 är det fortsatt fri laddning på alla stolpar. Vid respektive laddplats kommer information finnas om hur och var man som kund registrerar sig för att kunna fortsätta ladda framöver.– Registreringen tar maximalt 5 minuter och kan enkelt göras även från förarens smartphone, allt för det ska vara så enkelt som möjligt avslutar Anders Ryden.

Kontaktperson:
Anders Ryden, chef för affärsområde el
036-10 82 10