Daniel Alloh vinnare av #mittelskåp

Daniel Alloh står som vinnaren i Instagramtävlingen #mittelskåp, som är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi. Hans bild, tillsammans med elva andra bilder tagna av lokala fotografer, kommer få pryda elskåpen i centrala Jönköping det kommande halvåret.

2017-10-05

Daniel Alloh står som vinnaren i Instagramtävlingen #mittelskåp, som är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi. Hans bild, tillsammans med elva andra bilder tagna av lokala fotografer, kommer få pryda elskåpen i centrala Jönköping det kommande halvåret.

I våras invigdes tolv elskåp klädda med fotografier över populära platser i Jönköping med invigningstal och vandrande vernissage. Nu har knappt sex månader gått och succén har varit ett faktum. De konstnärliga elskåpen har uppmärksammats i både press och sociala medier. Från och med idag, torsdag den 3 oktober, finns de nya bilderna på plats.

Under sommaren har dessutom tävlingen #mittelskåp pågått där allmänheten haft möjlighet att tävla. Vinnaren får sin bild på ett av elskåpen. Med över 170 bidrag under hashtaggen #mittelskåp har vi idag presenterat vinnaren, Daniel Alloh.

Daniel Alloh, som till vardags studerar, vann den populära tävlingen med juryns motivering: ”Med en bild som stack ut och fångade juryns intresse har Daniel Alloh vunnit tävlingen #mittelskåp. Med ett intresseväckande ljus och mystik illustreras Jönköpings resecentrum, en port där dörrarna öppnas för både Jönköpingsbor och turister för att ta del av Jönköpings fantastiska utbud. En genomtänkt och dessutom mycket snygg bild.”

Tanken bakom projektet är att Jönköping Energi tillsammans med Destination Jönköping vi vill visa upp staden, den goda kraften och lyfta lokala förmågor i vår vackra stad. Motiven på de tolv elskåpen är bilder på Jönköping med omnejd och ska ge invånare och turister tips på vad mer som finns att se i staden och uppmärksamma hållbarhet. Samtidigt förgylls miljön på några av centrums stora handelsgator.

Daniel Allohs är glad över att ha vunnit och tycker att tävlingen är ett bra sätt att uppmärksamma lokala förmågor.
- Jag blev glatt överraskad när Jönköping Energi kontaktade mig och sa att jag hade vunnit då jag har sett att konkurrensen varit hård. Men jag har ett stort intresse för fotografi och fotar mestadels landskap. Med fotografierna försöker jag alltid att fånga en känsla som ger något till den som tittar på bilden. Jag är uppvuxen här i Jönköping och har ganska bra koll på vart man kan hitta de bästa guldkornen att fota runt om i staden, men något av det bästa är att upptäcka nya platser med kameran, säger Daniel Alloh.

Vinnarmotivet föreställer Jönköpings resecentrum. Fotot togs en sen kväll, en blåsig och kall vinterdag. Daniels motiv kan du se i korsningen Smedjegatan/Hovmästargränd.

Kontakt vid frågor:
Marie Tigerberg, Jönköping Energi 036-10 82 45