​Han vill bli först i byn med solceller

Intresset för Jönköping Energis solcellspaket för villor är stort. Det är framförallt den smarta lösningen som Jönköping Energi erbjuder som lockar kunderna. Det kan Wilhelm Holm, 90 år och nybliven solcellskund intyga.

2017-06-15

Intresset för Jönköping Energis solcellspaket för villor är stort. Det är framförallt den smarta lösningen som Jönköping Energi erbjuder som lockar kunderna. Det kan Wilhelm Holm, 90 år och nybliven solcellskund intyga.

Låt solen göra jobbet. Det är något som Jönköping Energi har tagit fasta på och sedan lanseringen av solceller i april har intresset för solcellspaketet för villor varit stort. Mårten Nelson, som är samordnare för solcellssatsningen hos Jönköping Energi, berättar att han har gjort cirka 40 hembesök.

– Det börjar bli folkligt med solceller och eftersom vårt erbjudande gör det mindre krångligt så har intresset varit stort. Bland annat tar vi hand om både elcertifikat och ursprungsgarantier för kunderna och köper dessutom överskottet. Vi har redan sålt 10 anläggningar och den första installationen gör vi innan midsommar, säger Mårten.

Wilhelm vill satsa på solceller
En nytecknad kund är Wilhelm Holm som bor i en nybyggd villa i Hulseryd utanför Lekeryd. Wilhelm fyllde 90 år i våras men räds inte för att göra satsningar på ny teknik.

– Jag har rest mycket och lagt märke till att solceller är mycket vanligare utomlands, och där föddes idén. När jag läste i tidningen att Jönköping Energi kunde erbjuda en helhetslösning så tvekande jag inte, berättar Wilhelm.

Jönköping Energi har varit på hembesök och dimensionerat en solcellsanläggning efter Wilhems önskemål och förutsättningar.

– Vi besöker alla våra blivande kunder vid deras fastighet. Då kan vi ge bäst service och tillsammans med kunden titta på bästa lösningen. Vi köper överskottselen och elcertifikat av kunden, berättar Mårten.

I huset i Hulseryd kommer solcellerna att installeras i början av augusti.

– Nu ser jag fram emot att bli först i byn med solceller på taket. Det är kul när det händer grejer, avslutar Wilhelm.

Producera din egen el
Med egna solceller på taket kan du täcka stora delar av dina elbehov och samtidigt göra en insats för miljön. Du minskar dina egna elkostnader genom att själv använda den el du producerar. Den el som du producerar och inte gör åt, säljer du enkelt vidare till oss på Jönköping Energi. Att investera i solceller är bra, både för din plånbok och miljön.

Vi levererar helt kundanpassade solcellspaket baserat på dina behov och hjälper dig hela vägen fram till en färdig solcellsanläggning. Vi gör det enkelt för dig att producera din egen el från solen.

Mer information
Jönköping Energis information om solceller

Kontaktperson
Mårten Nelson
Affärsingenjör
036-10 82 14