​Ingen höjning av fjärrvärmepriset nästa år

2016-11-16

Jönköping Energi kommer inte att höja fjärrvärmepriset 2017 utan nivån ligger kvar på samma som för 2016. Leveransen av smart och driftsäker uppvärmning till fastigheter kommer att fortsätta produceras på Kraftvärmeverket på Torsvik.

På årets Reko-möten, som hålls för privatpersoner respektive företag, berättade Jönköping Energi hur fjärrvärmepriserna kommer att vara under 2017. Patric Jönnervik, som är chef för Kundleverans, kunde berätta att priserna kommer att ligga kvar på samma nivå som för 2016.

– Våra satsningar inom fjärrvärmesystemet är långsiktiga. Vi har bland annat förbättrat produktionen från Torsvik ytterligare genom att sammanbinda delar av fjärrvärmesystemet till en helhet. Det skapar ett effektivt energisystem i samverkan med våra kunder, säger Patric Jönnervik.

Reko fjärrvärme är ett initiativ som många fjärrvärmeleverantörer är anslutna till och tanken är att relationerna mellan leverantörerna och fjärrvärmekunderna ska utvecklas. En del är att ha träffar då kunderna får förhandsinformation om priser och prognoser för framtiden.

– Just långsiktigheten avspeglar sig också i priset där vi eftersträvar stabilitet och rimliga nivåer. Senaste åren har vi inte behövt höja fjärrvärmepriset vilket vi också går ut med till 2017, berättar Patric Jönnervik.

Fakta om Torsvik
På Torsvik finns det två kraftvärmeverk, ett som eldas med biobränsle (rester från skogsindustrin) och ett som eldas med avfall. De båda verken värmer 30 000 hushåll och lokaler och producerar el till 25 000 hushåll. Vårt fjärrvärmenät är utbyggt i större delen av Jönköping och Huskvarna och levererar värme på ett smart och driftsäkert sätt.

Kontaktperson
Patric Jönnervik
Chef Kundleverans
Telefon: 036-10 83 50