​Utställning lyfter tankar kring hållbarhet

2016-06-27

Den 28 juni invigs en utställning om hållbarhet längs med Munksjöns södra strand. Förbipasserande kommer kunna ta del av utställningen under sommaren och ge sina egna tankar om Jönköpings framtida hållbarhet. Utställningen är ett samarbete mellan Jönköpings kommun och de kommunala bolagen Södra Munksjön Utvecklings AB och Jönköping Energi.

Snart börjar utbyggnaden av Skeppsbron som är nästa etapp i Jönköpings stadsutveckling vid Södra Munksjön. Som en del av planeringen fick barnen på förskolan HallonEtt, som ligger i Munksjöparken, frågan vad de tyckte var viktigt i en stadsmiljö. De gav en massa fantastiska svar och bra funderingar.

– Vi vill i ett tidigt skede visa hur vi tänker kring hållbar utveckling och ge möjligheten för förbipasserande Jönköpingsbor att ge sina goda tankar och idéer, säger Åsa Friis, vd för Södra Munksjön Utveckling AB. Tanken är att förbipasserande ska bli inspirerade och fundera lite extra kring hållbar utveckling. För att samla alla goda tankar uppmanar vi att man tar en bild, skriver ner sina funderingar och hashtaggar #hållbartjkpg på Instagram.

– För oss är det viktigt att bidra till att Jönköping är en hållbar stad att leva i, säger Fridolf Eskilsson, vd på Jönköping Energi. Genom att bland annat göra värme och el av restprodukter från skogen bidrar vi till att minska koldioxidutsläppen i Jönköping.

Kontaktperson:
Linda Svensson
Kommunikatör
Tfn: 070-360 15 48