Jönköping Energi bygger ut fiber till 1900 hushåll på landsbygden

2016-06-21

Nu är det klart att Jönköping Energi bygger ut fiber till runt 1900 hushåll. Det är områdena Norra Mo, Hakarp/Svarttorp/Järsnäs och Ödestugu/Tenhult landsbygd i Jönköpings kommun som kommer att byggas ut. Utbyggnaden sker med hjälp av bredbandsstöd från Europeiska jordbruksfonden.

Med hjälp av lokala arbetsgrupper och byalag har Jönköping Energi ansökt om bredbandsstöd för totalt 3 områden i Jönköpings kommun. Totalt rör det sig om 1900 hushåll på landsbygden som nu kommer anslutas till stadsnätet. Idag fattade länsstyrelsen beslut att bevilja alla tre ansökningar vilket innebär att byggnationen blir av.

– Det är fantastiskt roligt att få detta besked samtidigt som vi naturligtvis är ödmjuka inför det faktum att pengarna för bredbandsstöd för Jönköpings län inte räcker på långa vägar, säger Mats Lagervall Optonätchef Jönköping Energi.

Planeringen för byggnationen startar nu omgående och själva grävandet startar under hösten 2016. Senast under 2018 kommer de som beställt en anslutning till Jönköping Stadsnät Wetternet att anslutas med fiber till stadsnätet. Områdena är Norra Mo, Hakarp/Svarttorp/Järsnäs och Ödestugu/Tenhult landsbygd. Ansökningarna skickades till länsstyrelsen i augusti 2015 och det har varit en lång väntan på besked.

- Det känns fantastiskt kul att vi fick stödet för våra tre ansökningar. Vi har tillsammans med byalag och lokala arbetsgrupper arbetat länge och intensivt för att kunna göra detta möjligt, säger Anna Söderberg säljansvarig Stadsnät Jönköping Energi.

Om Jönköping Stadsnät Wetternet
Stadsnätet är ett så kallat öppet fibernät där kunderna själva kan välja leverantör av olika tjänster för internet, tv och telefoni. Jönköpings Stadsnät Wetternet byggs och drivs av Jönköping Energi.

Kontaktpersoner
Mats Lagervall, 036-10 82 95
Anna Söderberg, 036-10 83 77