PRESSINBJUDAN - Jönköping Energi och IKEA A6

Jönköping Energi flyttar in i en 55 kvm stor lägenhet i IKEAs varuhus på A6. Det gemensamma boendet är tänkt att inspirera besökare till enkla lösningar för att lära sig mer om energi, att bo klimatsmart och leva hållbart i vardagen. Journalister är välkomna att träffa varuhuschefen Anna-Karin Zinnerfors och Jönköping Energis vd Fridolf Eskilsson Var: IKEA-varuhuset på A6 När: 7 mars kl 10.00

2016-03-03

Jönköping Energi flyttar in i en 55 kvm stor lägenhet i IKEAs varuhus på A6. Det gemensamma boendet är tänkt att inspirera besökare till enkla lösningar för att lära sig mer om energi, att bo klimatsmart och leva hållbart i vardagen. Under mars kommer Jönköping Energis rådgivare vara på plats för att svara på besökares frågor om energi och ge goda tips för vardagen.

Journalister är välkomna att träffa varuhuschefen Anna-Karin Zinnerfors och Jönköping Energis vd Fridolf Eskilsson för att till exempel prata om hur förnybar energi blir till och hur temperaturen i hemmet kan påverka plånboken och miljö.

Var: I den hållbara lägenheten, plan 2 på IKEA-varuhuset på A6

När: Den 7 mars klockan 10.00

OM JÖNKÖPING ENERGI
En god kraft är Jönköping Energis vision. Den signalerar att vi vill vara en medspelare och drivande i utformningen av regionens framtida infrastruktur och ett gott samhälle. Vi arbetar för att det ska vara enkelt att vara kund hos oss, vi ska finnas nära och tillsammans bidra till ett hållbart samhälle. För att lyckas skapa ett hållbart samhälle som kunder, näringslivspartner och arbetsgivare upplever i vardagen och i framtiden ska vi vara en god kraft. Jönköping Energi grundandes 1907 och omfattar kommunens fyra energibolag, Jönköping Energi AB, Jönköping Nät AB, Jönköping Energi Biogas AB och Huskvarnaåns Kraft AB. Vi förser 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla, biogas och fiberoptiskt bredband. Bolagen omsätter 1,3 miljarder kronor per år och vi är 270 anställda www.jonkopingenergi.se

OM IKEA I SVERIGE
IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 19 IKEA varuhus och e-handel i Sverige, varuhusen hade 37,4 miljoner besök och hemsidan 77 miljoner besök under verksamhetsåret 2015. I Sverige finns ca 13 560 IKEA medarbetare, varav ca 6500 inom varuhusorganisationen. www.IKEA.se.

Kontaktpersoner
Anna-Karin Zinnerfors, varuhuschef, IKEA Jönköping 0723-52 87 97
Jessica Alaniesse Karlsson, kommunikationschef och projektledare, Jönköping Energi 0706-33 04 78