Jönköping Energi flyttar in på IKEA Jönköping

​Jönköping Energi flyttar in i en 55 kvm stor nybyggd lägenhet på IKEA Jönköping. Det gemensamma boendet är tänkt att inspirera besökare till enkla lösningar för att lära sig mer om energi, att bo klimatsmart och leva hållbart i vardagen. Under mars kommer Jönköping Energis rådgivare vara på plats för att svara på besökares frågor om energi och ge goda tips för vardagen.

2016-03-07

Jönköping Energi flyttar in i en 55 kvm stor nybyggd lägenhet på IKEA Jönköping. Det gemensamma boendet är tänkt att inspirera besökare till enkla lösningar för att lära sig mer om energi, att bo klimatsmart och leva hållbart i vardagen. Under mars kommer Jönköping Energis rådgivare vara på plats för att svara på besökares frågor om energi och ge goda tips för vardagen.

– Samarbetet med IKEA Jönköping ger besökarna möjlighet att träffa oss i en inspirerande vardagsmiljö. IKEA driver det hållbara hemmet, och där vi vill visa hur vi ger hållbar energi till hemmet, säger Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi.

I den inspirerande lägenheten kommer heminredningslösningar samsas med bland annat Jönköping Energis fjärrvärmeväxlare, stadsnätsutrustning och smarta tips för vardagen.

– Hållbarhet är en del av vår identitet och vi vill inspirera fler människor att leva ett mer hållbart liv hemma. Att ha Jönköping Energi på plats i vårt varuhus är ett av flera sätt att göra det, säger varuhuschef, Anna-Karin Zinnerfors IKEA Jönköping.

Besök oss och lär dig mer om energi och det hållbara hemmet
Jönköping Energis rådgivare finns på plats under mars månad med start vecka 10.

Tisdag och torsdagar kl. 13-19 samt lördagar kl. 13-17 kan du få personlig rådgivning och få svar stadsnät, fjärrvärme, el och miljösmarta tips i vardagen.

Rådgivarna ger tips om energi och svarar på frågor om till exempel hur förnybar energi blir till och hur temperaturen i hemmet kan påverka plånboken och miljö. För de yngre besökarna kommer lägenheten att bjuda på lek och pyssel.

Lägenheten öppnar på IKEA mars vecka 10 och varje vecka har vi olika teman
Vecka 10 stadsnät, vecka 11 fjärrvärme. Vecka 12 el och egenproduktion och vecka 13 påsklovsveckan inriktar vi oss till de yngre kring sortering och hur el blir till.

OM JÖNKÖPING ENERGI
En god kraft är Jönköping Energis vision. Den signalerar att vi vill vara en medspelare och drivande i utformningen av regionens framtida infrastruktur och ett gott samhälle. Vi arbetar för att det ska vara enkelt att vara kund hos oss, vi ska finnas nära och tillsammans bidra till ett hållbart samhälle. För att lyckas skapa ett hållbart samhälle som kunder, näringslivspartner och arbetsgivare upplever i vardagen och i framtiden ska vi vara en god kraft. Jönköping Energi grundandes 1907 och omfattar kommunens fyra energibolag, Jönköping Energi AB, Jönköping Nät AB, Jönköping Energi Biogas AB och Huskvarnaåns Kraft AB. Vi förser 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla, biogas och fiberoptiskt bredband. Bolagen omsätter 1,3 miljarder kronor per år och vi är 270 anställda www.jonkopingenergi.se

OM IKEA I SVERIGE
IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 19 IKEA varuhus och e-handel i Sverige, varuhusen hade 37,4 miljoner besök och hemsidan 77 miljoner besök under verksamhetsåret 2015. I Sverige finns ca 13 560 IKEA medarbetare, varav ca 6500 inom varuhusorganisationen. www.IKEA.se.

Kontaktpersoner
Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi AB 036-10 83 02
Anna-Karin Zinnerfors, varuhuschef, IKEA Jönköping 0723-52 87 97
Jessica Alaniesse Karlsson, kommunikationschef och projektledare, Jönköping Energi 0706-33 04 78