Fjärrvärme och stadsnät till Hovslätts Ängar

2016-02-03

Jönköping Energi kommer att leverera värme och stadsnät till det nya området med bostäder som ska byggas mellan Hovslätts samhälle och Hällstorps Gård. Området heter Hovslätts Ängar och kommer att ha första inflyttningarna hösten 2017. Området byggs av Pålssons Bygg och Invico.

– Vi är glada att kunna leverera snabb fiber och lokalt producerad fjärrvärme till Hovslätts Ängar, säger Anders Hasselberg på Jönköping Energi. Som kund kan du räkna med en smidig och trygg värmekälla året runt och ett stadsnät med ett stort utbud av bredbandstjänster.

Arbetet med Hovslätts Ängar kommer att starta i början av 2016. På området kommer det byggas två femvåningshus med 36 lägenheter samt radhus och fristående enfamiljshus. Tillsammans blir det ett 100-tal bostäder. Den första inflyttningen beräknas till hösten 2017.

– Trygghet och långsiktighet är viktigt för oss och våra kunder. Med fjärrvärme och stadsnät från Jönköping Energi får vi lösningar som är rätt ur ett miljö- och användarperspektiv, säger Kjell Karlsson VD på Pålssons Bygg.

– Det är otroligt spännande att vara en del av när Jönköping expanderar, säger Anders Hasselberg. Vi vill vara det självklara valet när det gäller värme och fiber och är säkra på att de som flyttar in på Hovslätts Ängar kommer bli nöjda med vår leverans.

Fjärrvärme värmer med restprodukter
Över 90 procent av Sveriges flerbostadshus och 18 procent av landets villor värms av fjärrvärme. När vi tillverkar fjärrvärmen tar vi tillvara på resurser som annars skulle gå förlorade. I produktionen används brännbart avfall och biobränsle som är rester från skogen, exempelvis toppar och grenar. Läs mer om fjärrvärme på vår hemsida.

Kontaktperson

Anders Hasselberg
Företagsmarknad
Telefon: 036-10 82 14